Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija
Shutterstock, ilustracija
Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock

Jehovini svedoci isključili su iz svoje zajednice jednog svog člana iz Dalmacije, zbog toga što je, kako izbačeni sam navodi, na štriku sušio ženski veš, a “braću” nije obavestio da ima devojku, piše Slobodna Dalmacija.

Čovek kojeg je list nazvao Ante je na pragu četrdesete, ne krije ogorčenje što je izbačen iz Jehovinih svedoka, gde je proveo dve decenije. Istakao je da se mnogi članovi ove verske grupacije, posebno oni vodeći, predstavljaju kao ljudi puni hrišćanske ljubavi, visoko moralni i odeveni u fina odela, a zapravo u naravi znaju da budu, tvrdi on, itekako primitivni, pa čak i manipulatori.

Ante ističe da je iz Jehovinih svedoka izbačen pre nekoliko godina po prijavi jednog bivšeg “brata” koji je navodno uočio da se na Antinom štriku “često pojavljuje žensko donje rublje, a zajednici nije prijavio da ima vezu, niti da planira da se ženi”!

- Po kodeksu Jehovinih svjedoka, slobodna (nevenčana) braća i sestre dužni su da prijave stupanje s nekom osobom u vezu i želju da sklope brak s istom tom osobom. Veza koja iz bilo kakvih razloga ne može da rezultira brakom neprihvatljiva je (ako prerasta u “romantičnu”) i takođe može da rezultira isključenjem “krivca” iz zajednice Jehovinih svedoka.

Ante je ispričao da mu teško pada što uža porodica sa njih uopšte ne komunicira, a posebno ga boli što njegovi roditelji nisu došli da vide svoje unuče kada se rodilo.

- Možda bi oni i došli u posetu da smeju. Slutim da ih srce vuče, verovatno pate, ali se boje da ih neko ne vidi i prijavi, pa da i sami budu isključeni zbog tako teškog ‘prestupa', gorko kaže Ante, inače fakultetski obrazovan.

- Kad sam bio dete, majka je otkrila Svedoke u maloj sredini gde smo živeli. Jedna žena posećivala ju je svaki dan i donosila joj bilten "Kula stražara" dok je nije pridobila u zajednicu. Majka je zagrizla jače, otac se poveo za njom, pa smo i sestra i ja pošli i to "stado", kaže Ante i dodaje da u toj verskoj zajednici nema “uvoza partnera”, već treba naći “svoga”.

- I to čim pre, čim ‘prorade’ hormoni, jer nema zabavljanja pre braka ni samozadovoljavanja. Tako mladi znaju da srljaju prerano u brak iz kojeg više nema izlaza osim po cenu isključenja iz zajednice, kaže Ante.