Ubistvo, Sarajevo
Printskrin
Ubistvo, Sarajevo

Printskrin

Ubistvo, Sarajevo, Foto: Printskrin

Zakira Mahmutović Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je juče ubijen u Javnoj ustanovi Studentski centar Kantona Sarajevo u sarajevskom naselju Nedžarići, obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubistvo Seada Tahirovića. Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojao animozitet.

Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, radnika Studentskog centra Sarajevo i htela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubice Tahirovića i mog supruga, ali jeste animozitet postojao. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svedoci koji su već dali iskaz u policiji – rekla je Mahmutović Škrijelj.

Pucnjava, Sarajevo

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Podsećamo, u četvrtak, 20. februara, u Studentskom domu Nedžarići hladnim oružjem ubijen je A.Š.

Za ubistvo je osumnjičen Sead Tahirović koji je nakon nekoliko sati bega uhapšen deset minuta posle ponoći 21. februara u mestu Butmir kod Sarajeva. Predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Postupajuća tužiteljka Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu određivanje jednomesečnog pritvora Seadu Tahiroviću.

Obojica su bili radnici Studentskog centra Sarajevo.

Komentari (1)

zoran 52

21.02.2020 22:57

Udario musliman na šiptara,to ne valja. musliman tvrdi da je bošnjak a šiptar da je albanac i eto kuršlusa.