kapetan Dragan
Printscreen
kapetan Dragan

Printscreen

kapetan Dragan, Foto: Printscreen

Povodom odlaska Borisa Miloševića na proslavu godišnjice zločinačke akcije Oluja u Knin, u kojoj su hrvatske i bošnjačke snage ubile preko 2.000 Srba, a proterale preko 250.000 Srba oglasio se i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je devedesetih godina tokom rata imao snažnu ulogu u odbrani srpskog naroda.

Pročitajte još:

On je komentarisao odluku Miloševića da to učini, a dotakao se i Pupovca, rekavši da ni jedan ni drugi nisu predstavnici Srba u Hrvatskoj.

- Za ovih 13 godina koliko je trajao proces nikada nisam pomenuo ni Pupovca ni Miloševića, niti SDSS, niti su oni mene pomenuli u nekom kontekstu. Oni navodno danas predstavljaju Srbe u Hrvatskoj. Ja sam bio Srbin u Hrvatskoj više godina i mene sigurno nisu predstavljali - rekao je Vasiljković.

On je naglasio da ne veruje u to da oni predstavljaju Srbe.

- Mislim da je njegov (Miloševićev) odlazak tamo prešao crtu iza koje nažalost više nema povratka. Mi više nećemo moći da kažemo da je on predstavnik Srba - izričit je Vasiljković.

- Mislim da Srbi tamo nemaju svog predstavnika isto kao što zatvorenici po zatvorima u Hrvatskoj, bio sam tamo i znam, nemaju kome da se obrate. Oni su u ustaškim zatvorima, namerno tako kažem i jedino kome oni mogu da se obrate to su ustaše, jer nemaju srpsko državljanstvo. Oni su tamo izolovani i izdvojeni - rekao je Kapetan Dragan.

- Njih muče posebnim metodama, na primer, svakih 60 minuta zatvorenici u Lepoglavi se bude. To je mučenje nespavanjem. To su radili u Gvantanamu, pa su posle rezolucije UN prestali, ali Hrvati do današnjeg dana nisu prestali - izričit je on.

Preporučujemo: