POČELE ČISTKE ZBOG KORUPCIJE I KRIMINALA Pali državni službenici i gradonačelnica Knina

Navodno je uhapšeno 13 osoba

policija
Foto: Shutterstock

Hrvatski MUP potvrdio je danas da se na području više gradova sprovodi akcija hapšenja državnih službenika i privrednika zbog sumnje da su počinili krivično delo protiv službene dužnosti i privrednog kriminala sa obeležjima korupcije.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je za Hinu rekla da je Policijski nacionalni Biro za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) započeo jutros akciju hapšenja na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca radi realizacije višemesečnog kriminalističkog istraživanja.

U MUP-u preciziraju da su u toku hapšenja više osoba, državnih službenika i privrednika, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično delo.

Zvanično je zasad potvrđeno hapšenje predsednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac.

Index.hr prenosi da je poznat identitet sedam uhapšenih osoba. Pored Jakupčića i Rimac, uhapšeni su još šef splitske ispostave HŠ-a Ivan Melvan i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

N1 takođe piše da je uhapšena i HDZ-ova Ružica Njavro, sekretar kabineta Ministarstva poljoprivrede.

Hina iz izvora bliskim istrazi saznaje da je među uhapšenima i Ante Sladić, preduzetnik iz Šibenika koji će tokom dana takođe biti doveden u Zagreb.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je više od deset osoba. Navodno se radi o 13 uhapšenih.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi