Lana Bijedić
Facebook printscreen
Lana Bijedić

Facebook printscreen

Lana Bijedić, Foto: Facebook printscreen

Pre godinu dana, 6. oktobra 2019. godine, telo devojke pronašao je ribar u koritu reke Studenčice ispod vijadukta auto-puta u Zvirovićima na samoj granici Ljubuškog i Čapljine, odnosno Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tokom istrage saslušano je više od 150 svedoka, a obavljeni su i informativni razgovori sa svim osobama koje su se tog dana kretale na relaciji Mostar - Čapljina - Ljubuški, kao i vijaduktom ispod kojeg je 6. oktobra 2019. pronađeno telo.

U mostarskoj bolnici tada je obavljena obdukcija nesrećne devojke, kojom je utvrđeno da je ubijena.

Pronađeno je, naime, više tragova udaraca u predelu glave kao i tragovi gušenja. Svirepi ubica je potom Lanu bacio u reku. Iako su se pojavile informacije da je devojka možda i silovana, ispostavilo se da to nije tačno.

Smrt mlade devojke i dalje misterija

Lanin nestanak je 6. oktobra policiji prijavila majka Nina, nakon što joj se ćerka, koja je u poslepodnevnim satima trebalo da otputuje u Sarajevo na studije, nije javljala na telefonske pozive.

Lana Bijedić

PRINTSCREEN: FACEBOOK/SREDNJA GR

Lana Bijedić, Foto: PRINTSCREEN: FACEBOOK/SREDNJA GR

Nesrećna devojka je u prepodnevnim satima majci kazala da će s prijateljicom otići na kafu, ali se, iz potpuno nepoznatih razloga, autobusom iz Mostara zaputila u Čapljinu, što je otkriveno snimcima s nadzornih kamera. S autobuske stanice u Čapljini je pešačila više od pet kilometara do mesta Trebižat, gde joj se gubi trag.

Zanimljivo je da je njeno kretanje zabeleženo i na vijaduktu ispod kojeg je telo nađeno.

Veštačenja bez rezultata

Rezultati veštačenja njenog telefona, koji je, podsetimo, otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj, njene odeće, beleški i tragova izuzetih s lica mesta, kao i toksikološke analize, bili su praktično beskorisni.

Pročitajte još: