HOROR USRED ŠUME Leševi, lobanje i kosti na sve strane

Pronađena lokacija s posmrtnim ostacima više osoba

policija
Foto: Shutterstock

Na lokalitetu Duboki potok, u opšini Skender Vakuf (Kneževo), na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, a pretpostavlja se da se na tom mestu nalaze posmrtni ostaci više osoba.

Tužilac i stručni saradnik iz Posebnog odeljenja  za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u novembru 1992. godine preko Vlašića pokušavali prebaciti do Travnika.

Tokom procesa ekshumacije biće angažovani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija u potpunosti pretražila, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osim predstavnika Tužilaštva BiH na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživelih žrtava, a lokaciju osiguravaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Ekshumacija će biti nastavljena u narednom periodu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi