POVLAČE PILETINU "PERUTNINE PTUJ" Pazite šta kupujete, ovo meso je jako opasno

Sve povučene količine bile su u "Lidl" radnjama

piletina
Foto: Shutterstock

Hrvatska opet ima problema sa salmonelom. Ministarstvo poljoprivrede ove zemlje tražilo je da se povuku određene količine filea pilećih prsa, od 400 grama, kompanije "Perutnine Ptuj", zbog pojave ove opasne bakterije. Sve povučene količine bile su u "Lidl" radnjama. Srpske nadlžene službe ističu da kod nas zaraženo meso nije stiglo, niti je resorno ministarstvo dobilo upozorenje.

Sa polica hrvatskih radnji "Lidl" povlači pileće meso, sa LOT brojem L 200514, sa rokom upotrebe do 23. maja 2020. U njemu je utvrđena bakterija salmonela. Povlačenje se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

Kako su nam rekli u Ministarstvo poljoprivrede, kod nas nema pilećeg mesa koje je zaraženo salmonelom. Od kolega iz Hrvatske nisu dobili nikakvo obaveštenje da treba da obrate pažnju. Da je išta stiglo, inspekcije bi odreagovale.

Hrvatska, inače, svake godine, naročito u letnjem periodu, ima problema sa salmonelom. Najviše je ima u jajima i pilećem mesu, pa se povlačenje ove robe, širom susedne zemlje, dešava prilično često.

U kompaniji "Lidl" u Srbiji, rekli su nam da oni u našoj zemlji sarađuju sa domaćim dobavljačima i nijedan od njih nije ova kompanija, tako da u njihovim radnjama u našoj zemlji nema "Perutnina Ptuj" piletine.

Odgovor

Kako su nam rekli u kompaniji "Perutnina Ptuj", pileće meso za srpsko tržište proizvodi se u njihovoj fabrici i Bačkoj Topoli. Proizvodnja u Srbiji se odvija u okviru vertikalno integrisanog ciklusa, gde svi procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji. Kompanija "Perutnina Ptuj Topiko", garantuje potpunu bezbednost i kvalitet svojih proizvoda.

Povezane vesti