piletina
Shutterstock
piletina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hrvatska opet ima problema sa salmonelom. Ministarstvo poljoprivrede ove zemlje tražilo je da se povuku određene količine filea pilećih prsa, od 400 grama, kompanije "Perutnine Ptuj", zbog pojave ove opasne bakterije. Sve povučene količine bile su u "Lidl" radnjama. Srpske nadlžene službe ističu da kod nas zaraženo meso nije stiglo, niti je resorno ministarstvo dobilo upozorenje.

Sa polica hrvatskih radnji "Lidl" povlači pileće meso, sa LOT brojem L 200514, sa rokom upotrebe do 23. maja 2020. U njemu je utvrđena bakterija salmonela. Povlačenje se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

Hrvatska, inače, svake godine, naročito u letnjem periodu, ima problema sa salmonelom. Najviše je ima u jajima i pilećem mesu, pa se povlačenje ove robe, širom susedne zemlje, dešava prilično često.

Odgovor

Kako su nam rekli u kompaniji "Perutnina Ptuj", pileće meso za srpsko tržište proizvodi se u njihovoj fabrici i Bačkoj Topoli. Proizvodnja u Srbiji se odvija u okviru vertikalno integrisanog ciklusa, gde svi procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji. Kompanija "Perutnina Ptuj Topiko", garantuje potpunu bezbednost i kvalitet svojih proizvoda.