Aleksandar Vučić
Alo!/Marko Đoković
Aleksandar Vučić

Alo!/Marko Đoković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Marko Đoković

Predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević ocenio je kao istorijski današnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da je razumeo svaku reč koju je srpski predsednik uputio srpskom narodu, regionu i međunarodnoj zajednici, ali i da se nada da su i oni razumeli.

Vučić je, kaže Knežević, saopštio istinu o antisrpskoj politici Podgorice:

- A to je da je od 2006. godine, od kada je Crna Gora stekla nezavisnost na pokradenom referendumu, do današsnjeg dana u Crnoj Gori na delu jedan antisrpski projekat, u kome pokušavaju da izgrade neku novu državu, a da se Srbi predstave kao destabilizujući element - rekao je Knežević za Tanjug.

Prema njegovim rečima, pokusaj diskreditacije dolaska predsednika Srbije u Crnu Goru je nastavak te antisrpske politike.

Uveren je da je Vučić svojim govorom poslao snažnu poruku da "onih kojih je 30 odsto u Crnoj Gori, koji su gradili državu, koji su utemeljeni u duhovnom, istorijskom i kulturnom smislu" sigurno imaju gde da se obrate i da imaju podršku.

- Ako je neko mislio da će Srbija biti kriva zato što predsednik Vučić želi da Badnji dan provede pored svog naroda, a ne sa Milom Ðukanovićem ili nekim iz vladajućeg režima, onda se radi o jednoj poremećenoj svesti - rekao je Knežević.

Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

On je ocenio i da je neverovatno da se Srbi, kojih ima 30 odsto u Crnoj Gori, ne nalaze ni na jednoj državnoj funkciji, niti na nekom mestu odlučivanja, a da su jedino zastupljeni u zatvorima jer brane interese srpskog naroda.

- A kada neko iz Srbije ukaže na taj problem, on je odmah izdajnik ili čovek koji želi da destabilizuje Crnu Goru - rekao je Knežević.

Kako je kazao, to je otišlo dotle da se Crna Gora kao država žalila NATO alijansi očekujući da će se, kako kaže, aktivirati clan 5. severnoatlantskog ugovora, kako bi se krenulo u obračun sa Srbijom.

- Međutim, svi oni koji traže da NATO reaguje biće da su u Beogardu, Novom Sadu, Zlatiboru. Kada bi sad napravili spisak državnih funkcionera koji u Srbiji proslavljaju novogodišnje i božićne praznike, videli bi da je u vladi, predsedništvu i državnoj upravi više njih u Srbiji nego što je ostalo u Crnoj Gori i plašim se da ne bi imao ko da je odbrani - zaključio je Knežević.