Milo Đukanović
youtube/ Al Jazeera Balkans
Milo Đukanović

youtube/ Al Jazeera Balkans

Milo Đukanović, Foto: youtube/ Al Jazeera Balkans

Crnogorska opozicija sklopila je koaliciju pod nazivom "Svi zajedno", a ispred grupe koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, staće profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se nedavno pojavio u javnosi kao jedan od osnivača NVO "Ne damo Crnu Goru", gde je i izvršni direktor, organizacije koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, ali i koja je organizovala javne tribine na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović...

Organizacija "Ne damo Crnu Goru" je nastala i vezana je za trenutak kada "profesori ne daju svetinje", rekao je Krivokapić u više navrata. Objasnio je da su oni odlučili da ono što imaju kao svoju najjaču snagu – znanje – ponude onome koga najviše vole, a to je – Crna Gora.

Preporučujemo:

Listu će, pored Krivokapića, predvoditi i još jedan broj uglednih intelektualaca i nestranačkih ličnosti, dok će ostala mesta popunjavati stranke uglavnom po principu snage ostvarene na prethodnim izborima ili procene uticaja na osnovu poslednjih istraživanja javnog mnjenja. Sve partije i organizacije koje čine ovu veliku koaliciju se zalažu za odbranu svetinja i samo su Demkrate ostale van ove koalicije.

Ovaj savez, po oceni analitičara, može da "probudi" dobar deo opozicione javnosti koja je, nakon što su prestale litije SPC, upala u određenu vrsta letargije, posebno jer su opozicioni pregovori otegli do pred same izbore.

Ko je čovek koji će se suprotstaviti DPS-u kao nosilac liste?

Zdravko Krivokapić je rođen 2. septembra 1958. godine u Nikšiću.

Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student na fakultetu, za šta je i nagrađivan. Postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao je u Podgorici 1993. godine.

Zdravko Krivokapić

Printscreen/YouTube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

Predsednik je organizacionog i član programskog odbora savetovanja SQM i međunarodne konferencije ICQME. Urednik je internacionalnog časopisa International Journal for Quality Reserch, indeksiranog u SCOPUS bazi, koji izlazi od 2007. godine. Član je programskog odbora četiri časopisa i 13 međunarodnih konferencija.

U okviru naučno-istraživačke delatnosti objavio je više od 250 radova u međunarodnim časopisima, domaćim časopisima, međunarodnim konferencijama i domaćim konferencijama. Autor je 16 knjiga/udžbenika.

Dakle, ujedinjena crnogorska opozicija staće iza jednog od najznačajnijih predstavnika intelektualne elite u toj zemlji, a iza njega će se na listi poređati politički lideri Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Nebojša Medojević i Marko Milačić.

Pročitajte još:

Komentari (4)

vasko

01.08.2020 17:31

hoce hoce, samo sanjajte

Igor kadurov

01.08.2020 18:59

Sad ili nikad. Vreme je da padne zlikovačko mafijaški režim mila djukanovića. Vreme je da crna gora ponovo bude zemlja heroja kao nekada.

zagondzija

01.08.2020 20:19

Kad bi Big dao bilo bi dobro da nasa braca srbi u CG progledaju

joks

02.08.2020 11:01

moj djukanovicu,dotero si ,,cara do duvara,,pa sad neznas sta ces,ako pogledas istoriju takvi apsolutisti kao ti su zavrsili svoju karijeru.veoma tragicno a to tebe ceka.bay bay.