"ZATEČEN SAM!" Preokret u Crnoj Gori i potpuno rasulo u opoziciji, Milo se smeje, ipak neće pasti!

Građani su se pitali i zašto se zaobilazi Demokratski front, iako ih je, kako navode, glasala većina opozicionih birača.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Printscreen

Nakon što su nosioci tri liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i “Crno na bijelo” Dritan Abazović potpisali sporazum, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević objavio je da on "nema nikakve veze sa tim", niti ga je ko pitao i konsultovao o sporazumu.

Hoće li se opozicija u Crnoj Gori raspasti?

Ukupan broj glasova: 12114

 • Da: 45% (5405)
 • Ne: 41% (5025)
 • Možda: 7% (861)
 • Ne znam: 3% (361)
 • Nemam neko mišljenje: 4% (462)

U prepisci na Fejsbuku, gde su mu pojedini građani poručili su da su prevareni, Medojević je odgovorio da je i sam zatečen potpisanim.

- I ja sam zatečen. Niko me nije konsultovao niti pitao. Ne znam kako će reagovati birači koji su glasali broj devet - napisao je Medojević.

Nebojša Medojević
Nebojša Medojević, Foto: printscreen

Medojević tvrdi i da ga, kao drugog na listi, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić ništa nije pitao u vezi sporazuma.

Građani su se pitali i zašto se zaobilazi Demokratski front, uz konstataciju da sada ispada da su najslabiji, iako ih je, kako navode, glasala većina opozicionih birača.

Knežević nije u zemlji

Medojević nije usamljen u svojim nedoumicama, a tom u prilog govori i zvaničan stav Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

- Predsednik naše partije, Milan Knežević, trenutno ne boravi u zemlji. Očekujemo da će profesor Zdravko Krivokapić narednih dana upoznati DF sa detaljima sporazuma kojeg su zaključili i javnosti predstavili Aleksa Bečić, Dritan Abazović i on - saopštila je Jelena Kljajević, portparol DNP-a, na pitanje portala Borba.me da prokomentariše potpisivanje Sporazuma.

SNP: Očekujemo pojašnjenje od Krivokapića

Ni u Socijalističkoj narodnoj partiji nisu znali za sporazum i očekuju pojašnjenje od Krivokapića.

- Svesni smo da je glavni cilj - rušenje DPS-a i očuvanja svetinja postignut i da sad predstoji žestoka borba protiv kriminala i korupcije i borba za ekonomski oporavak uništene ekonomije - rekao je "Vijestima" lider SNP-a Vladimir Joković.

Podsećamo, nosioci tri liste koje su na izborima osvojile većinu - Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su sporazum kojim su se, između ostalog, obavezali da nova vlada Crne Gore neće pokretati nikakve inicijative ili postupke sa ciljem izmene državne zastave, grba i himne.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Povezane vesti

 • Korisnik: SarA
  10/09/2020 - 23:23
  Pa.sto ste ocekivali.Dritan je potpuno posvecen nezavisnoj Crnoj.Gori,prozapadni politicar.Becic takodje nikada nece izdati osnovne postulate nezavisne.Crne Gore.Zdravko Krivokapic se izjasnjava kao Crnogorac.Zato dragi moji nista se spektakularno nece.desiti.Njih trojicu veze mrznja prema DPS u i M.Djukanovicu.
 • Korisnik: SAR-S
  10/09/2020 - 22:27
  SREĆA BI BILA "ZAOBIĆI" OVE EKSTREMNE NACIONALISTA DF-a.
 • Korisnik: Sparta
  10/09/2020 - 20:58
  Hmmm, a šta reći ???!!!
 • Korisnik: Mile Jagodinac
  10/09/2020 - 18:27
  Ni novoj vladi neće biti lako.
 • Korisnik: Perica
  10/09/2020 - 17:08
  Pa ja neznam na koji način oni misle da poprave odnose sa srbijom kada neće da povuku priznanje KiM. Za nato me baš briga ali to nisu braća kada tako rade
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi