Milo Đukanović
Shutterstock
Milo Đukanović

Shutterstock

Milo Đukanović, Foto: Shutterstock

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore rođen je 15. februara, na Dan državnosti Srbije, na dan Prvog srpskog ustanka, na dan Ustavnosti Srbije, i na Sretenje koje se obeležava kao uspomena na dan kada je Presveta Deva unela Isusa Hrista u jerusalimski hram da ga posveti Bogu...

"Da je rođen u bilo koje drugo vreme, a ne u komunističko (1962) majka bi i njega odnela u Hram – da ga prekrsti i u skladu sa običajima dala bi mu ime Sreten", napisao je Donko Rakočević u svojoj kolumni.

Istina, Milo Đukanović je 90-tih godina tvrdio da je kršten, i to u Ostrogu, ali pošto je Mitropolija saopštila da ga nema u knjizi krštenih Ostroškog manastira, on je zaćutao. Danas kaže da je ateista, ali ostaje nepoznanica da li je kršten ili nije?

U svakom slučaju, za njega je kazna što rođendan mora da slavi na Dan državnosti Srbije i na godišnjicu Karađorđevog ustanka, a bogami i što mu se Vlada nalazi u Karađorđevoj ulici…

Inače, ovih dana održavaju se litije vernika SPC u Crnoj Gori koji protestuju protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti, koju je donela Đukanovićeva DPS, i koji, smatraju vernici, otima svetinje Srba i stavlja ih u ruke države Crne Gore.

Komentari (1)

Luka

14.02.2020 19:30

Sve koincidencije sa Milom su uzalud.On hoce da ostane u historiji upamcen kao otac Crnogorske drzave,a za to ce se i majke odreci.