Milo Đukanović
Tanjug/Tanja Valić
Milo Đukanović

Tanjug/Tanja Valić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

Velimir Eraković, novinar i publicista iz Crne Gore, koji se zbog terora režima Mila Đukanovića nalazi u egzilu u Srbiji upozorio je da bi na Badnji dan u Crnoj Gori mogao da izbije građanski rat ukoliko Đukanović i njegovi funkcioneri probaju na silu da nalože badnjake ispred Cetinjskog manastira kako je najavljeno.

Eraković je više puta brutalno pretučen i nanete su mu teške telesne povrede od strane Milove policije, protiv njega su pokrenute brojne krivične prijave i doneto nekoliko pravosnažnih presuda, a vodi se i postupak za nasilno rušenje ustavnog poretka zbog čega je bio prinuđen da se skloni u Srbiju.

On u emisiji “Tema” analizira situaciju u Crnoj Gori, govori o odnosima Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, tvrdi da Stanko Subotić – Žabac komanduje vlasti u Podgorici i Beogradu.

 

– Milo Đukanović je žizofren, on je sto posto na kokainu i ne zna kakvo zlo čini – tvrdi Eraković.

Eraković tvrdi da iza napada na SPC u Crnoj Gori stoji Vatikan koji želi da pounijati Crnu Goru i dokopa se relikvija poput ruke Jovana Krstitelja. Eraković veruje da su poruke Vatikana gde kritikuje zakon koji je Milov režim doneo samo predstava i da Milo ima podršku rumskog pape.

Komentari (1)

mihailo

04.01.2020 13:02

Relikvija o kojoj se govori, ruka Sv. Jovana, je samo jedna od TRI relikvije koje su poverene na čuvanje manastiru Ostrog 1941 godine, na početku rata i nikako ne pripadaju ni manastiru Ostrog i Mitropoliji a još manje državi Crna Gora. Ikona je čak i poharana dok je bila u trezoru MUP Crne Gore. kad su ODUZETE manastiru. Fali drago kamenje velike vrednosti. Relikvije sve tri treba vratiti u Beograd gde je VLASNIK RELIKVIJA.