PALE MASKE Milo optužio Srbiju i Vučića da nisu hteli da budu susedi nego domaćini u Crnoj Gori!

Kazao je i da je Srbija u odbrani “ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis”

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Milo Đukanović je u uvodnom referatu na početku Kongresa i u ekspozeu podsetio da DPS nakon izbora nije uspeo da formira vladu pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Ali je, kako je dodao, DPS prihvatio izborni rezultat kojem je doprinela i “manipulacija verskim osećanjima” i otvoreni hibridni rat.

“Bilo je raznih i drugih pritisaka kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo”, rekao je Đukanović.

U novoj većini je kaže koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo “srpskog sveta”, a globalno i kao deo “ruskog sveta”.

Takođe, Đukanović u osvrtu na susedske odnose u regionu, optužio je Srbiju da nisu hteli da budu samo susedi, već i domaćini u Crnoj Gori.

“Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana”, rekao je Đukanović

Promenama u vrhu će, kako očekuje, odgovoriti očekivanja birača i nastaviti borbu za vrednosti kojima su posvetili život.

Kazao je i da je Srbija u odbrani “ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis”.

“I predstavnici međunarodne zajednice bili su zabrinuti za vjerske slobode umesto da prepoznaju SPC kao alatku malignog uticaja na evropske vrednosti”.

Predsednik DPS-a kaže da je: “Srpska pravoslavna crkva je najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač najmonsturoznijeg genocida.”

Povezane vesti

 • Korisnik: Mito
  24/01/2021 - 15:03
  Ovaj spada u kategoriju onih, kojem fali samo novac, a sa ostalim je zadovoljan. Mašala
 • Korisnik: Maja
  24/01/2021 - 14:54
  Strasno sta politika uradi od coveka. Postanu zli, izoblice se, tipican primer ova nakaza Milo. E pa "prijatelju" tvoji Srbi u Crnoj Gori su tamo domacini, sta je sa tvojim mozgom.? Ovde u Srbiji, sada da ne raspravljamo, ali kako se ponasaju, fotelje, veze, kriminal i uglavnom hleba preko pogace, placanje ispita na fakultetima bez mozga... Ali ipak vredjas one postene ljude koji rade i bas ih briga za tvoje pokradene milione i sulude price i debilno ponasanje.
 • Korisnik: Jovan
  24/01/2021 - 14:44
  A šta je on radio kad je priznao Kosovo kao nezavisnu državu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi