Pupovac i Škoro
Youtube/Printscreen
Pupovac i Škoro

Youtube/Printscreen

Pupovac i Škoro, Foto: Youtube/Printscreen

Predsedik Samostalne demokratske srpske strane (SDS S) Milorad Pupovac poručio je Miroslavu Škori, koji ga je nazvao etnobiznimenom, da oni koji ga tako u Hrvatskoj nazivaju na etničkoj mržnji zarađuju političke poene, obmanjuju narod za svoje pravo profiterstvo.

Lider najjače stranke Srba u Hrvatskoj to je rekao nakon predaje izborne liste odgovajući na prozivke lidera desničarskog Domovinskog pokreta i bivšeg kandidata za predsednika Hrvatske, pevača Miroslava Škore.

Pupovac je rekao da ko god želi da bude etnobiznismen na način na koji je to on, vrlo rado će im, kaže, prepustiti svoju kožu i svoje poslove samo 24 sata.

Milorad Pupovac

Youtube/Printscreen

Milorad Pupovac, Foto: Youtube/Printscreen

- A njihovu kožu i njihov biznis čast mi ne dopušta, ne da preuzmem, nego da ne budem ni blizu - naveo je Pupovac, prenela je Hina.

Dodao je da su oni koji su lansirali priču o etnobiznismenu "na kraju bili katapultirani iz hrvatske politike" i da se nada da će tako biti i s onima koji obnavljaju tu priču.

- Oni koji na etničkoj mržnji i predrasudama zarađuju političke poene, grade političku moć, obmanjuju narod. Oni druge nazivaju etnobiznismenima, a oni su zapravo ogledni primer toga koji na etničkoj mržnji prave politički biznis, kako bi mogli nastaviti da prave svoj pravi, profiterski biznis - rekao je Pupovac.

Miroslav Škoro

Youtube/Printscreen

Miroslav Škoro, Foto: Youtube/Printscreen

Dodao je da je sve to što su takvi do sada radili u politici bilo profiterstvo, i onda kada su bežali od rata i onda kada su se vratili u zemlju nakon rata, sve je bilo u funkciji biznisa.

- Te mesije bi narod trebalo da prepozna i smesti ih tamo gde im je mesto, a ne da sluša njihove priče kako može hodati po vodi, a ni plivati ne znaju - poručio je Pupovac.

Rekao je i da ne polemiše sa Škorom, već da bira sa kim će to da čini.

- A on, koliko sam čuo i video, za polemiku nije sposoban. Ako jeste, vrlo rado ću izaći na taj megdan, i s njim i sa svakim drugim, ali ne verujem da će ga prihvatiti jer znam da se boji. Boji se onoga što je bio, boji se onoga gde je sve i kome je sve pevao i svirao, i kod koga je i za koga je sve zarađivao da bi danas ulazio u lične obračune sa mnom i od mene pravio neprijatelje ove zemlje - naveo je Pupovac.

Zagreb

Youtube/Printscreen

Zagreb, Foto: Youtube/Printscreen

Naglasio je da Škori najbliži "prave biznis u Srbiji i Beogradu, dok on njega optužuje da neko s njim upravlja iz Beograda".

Kako navodi Hina, Pupovac nije otkrio na koga i šta konkretno misli, samo je rekao da "bude li svirao kao do sada, i to će doći na glas", zato je bolje vratiti se onome što treba biti predmet ozbiljne kampanje.

Pupovac napominje da njega i ljude iz SDS S-a ne treba podsećati na patriotizam, jer znaju šta znači biti privržen svojoj zemlji.

BONUS VIDEO: Prvi put na glasanju