Miraš Dedeić
Printscreen/Youtube
Miraš Dedeić

Printscreen/Youtube

Miraš Dedeić, Foto: Printscreen/Youtube

"Crnogorski pokret" koji okuplja crnogorske nacionaliste i malobrojne pristalice Miraša Dedeića slavi hapšenje vladike Joanikija i sedam sveštenika pri Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Crna Gora - Brazil

EPA/Fazry Ismail

Foto: EPA/Fazry Ismail

- Naslednici ideologije poražene kod Zidanoga Mosta postali su privilegovani sloj društva, koji nekažnjeno pokušava da slomi državu, s tendencijom da zemlju uvede u haos, i još, da stvari budu još alarmantnije, uživaju podršku dobrog dela državnih službenika. Zato Srpska crkva može svakodnevno, belodano i nekažnjeno, da podstiče i inspiriše sve neprijatelje ove zemlje, očekujući i prizivajući mešanje sa adresa u Beogradu, Moskvi i Banjaluci. Očito je da pripremaju rušilački scenario i destabilizaciju države, bilo uvođenjem zemlje u stanje haosa, bilo masovnom zarazom kovidom 19, što urgentno zahteva direktni, spregnuti odgovor cele države i upotrebu svih instrumenata vlasti. Da ponovimo više puta izrečeno, ovo je sukob između države i Srpske crkve i još jedan velikosrpski udar na Crnu Goru, sukob u kome ko kapitulira kapituliraće za sva vremena" - ističe se u saopštenju NVO "Crnogorski pokret".

Oni dodaju da je "Srpska Pravoslavna Crkva juče izvršila nedvosmisleni, brutalni, direktni i frontalni napad na Crnu Goru".