Miraš Dedeić
Printscreen
Miraš Dedeić

Printscreen

Miraš Dedeić, Foto: Printscreen

On smatra da je prvi osnov – cinizam da venac polažu „duhovni naslednici onih koji su ga detronizirali“. Drugi osnov je da to čine „političari koji nameravaju da suverenu državu svedu u status srbijanske kolonije“.

Urlanje grupe „komita“ koji su vređali premijera i njegove najbliže saradnike, zviždanje tokom intoniranja himne, ovaj građanski aktivista smatra „pravovremenim i prigodnim odgovorom“.

Skrnavljenje groba kralja Nikole i skidanje trobojne trake smatra dobrim potezom, jer ona predstavlja „srpsku zastavu“, i pozdravlja stavljanje „odgovarajuće, u bojama crnogorske državne zastave“.

„Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije, takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton. Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga greha – običnu uvredu od velizdaje sopstvene zemlje i naroda. A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo“, kaže Miraš, poznat po čestom prerušavanju u sveštenika i lažnom predstavljanju.

On kaže da su članovi vlade ljubili ikonu u crkvi na Ćipuru „kao Juda Hirsta“, jer vode politiku izdaje Crne Gore za beogradske srebrnjake.

„Povijest joj to neće oprostiti. Pa se pitam kako će jednoga dana Bogu na istinu. Zato je savjetujem da ne gleda trun u oko svoga brata, kako čitamo i slušamo svakodnevno, nego da vidi brvno u svojemu“, zaključio je Miraš.

PROČITAJTE JOŠ: