Srbija - Mađarska
Alo.rs / Ilustracija
Srbija - Mađarska

Alo.rs / Ilustracija

Srbija - Mađarska, Foto: Alo.rs / Ilustracija

Ono što je veliki broj ljudi oduševilo, a što je zapravo malo poznato, jeste to da naši građani mogu da uđu u Mađarsku bez negativnog testa na koronu, ali samo pod uslovom da se tamo zadrže najviše 24 časa i da ne odlaze dalje od 30 kilometara od granice.

To znači da svako od nas ukoliko želi, može da ode u Mađarsku u šoping, da se kupa u nekoj od banja i bazena, obilazi gradove uz granicu, poseti nekoga, uradi PCR test što inače mnogi i rade, ili bilo šta drugo, ali dakle, samo mora da ispuni ova dva uslova.

Granica

Shutterstock

Granica, Foto: Shutterstock

Zaprvo, ovome treba dodati i to da u trenutku preleska granice osoba ne sme da ima temperaturu, jer je to razlog zbog koga će biti vraćen ukoliko ga se tokom nasimičnih zdravstvenih pregleda ustanovi da je ona povišena.

Uz potvrdu o zaposlenju granicu bez problema prolaze radnici zaposleni u pograničnim mestima.

Putnici iz Srbije koji su prethodnih dana išli u šoping, kupanje ili jednodnevni izlet, našim građanima, osim pasoša nije potreban nijedan drugi dokument.

- Ulazak za državljane Srbije podrazumeva da imaju dva negativna testa na koronu, urađena u poslednjih pet dana u razmaku od 48 sati ili mogu da se kreću 30 kilometara od granice najduže jedan dan - piše u zvaničnom dokumentu.