NJEGOVE REČI TRESU CRNU GORU UZDUŽ I POPREKO Najstariji Kuč poručio Milu: Za svetinju život dajem! Predaj vlast ili... (VIDEO)

Svetozar Pavićević, jedan od najstariji Kuča, koji ima čak 95 godina, dao je intervju za Pravu Crnu Goru i tom prilikom istakao da u Crnoj Gori vlada politika koja je pobedila braću najrođeniju.

Svetozar Pavićević
Svetozar Pavićević, Foto: Printscreen

- Vlast treba da voli narod, jer narod postavlja vlast, smenjuje...

Navodi da u Crnoj Gori nema demokratije i da je Milo Đukanović 2016. trebalo da preda vlast, jer je opozicija imala tri mandata više od Mila.

- Ja pamtim za vreme stare Jugoslavije i tad je bila neka demokratije. Današnja vlast misli da doživotno vlada. Da je najbolja vlast bila, dosta je bilo. Treba da da nekom drugom da živi, a ne sve jedan da trpa u džepove. Danas ima dosta naroda gladnoga, zašto da vlast bude milijarder, a narod gladan. Puna je vlasti usta demokratije i građanske države. Niti je demokratija, niti građanska država.

Smatra da je ovo poslednja šansa da se vlast promeni, i da bi opozicija morala čvrsto da se ujedini.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

- Pozicija bi trebalo da preda vlast. Ne predaju krvniku, nego braći, kumovima, školskim drugovima. Da se oprobaju, ako ne valjaju, ja bih bio za to da se i oni smene. Sve dok dođe čovek na vlast koji će da ceni, što je narod, što je život. Svak ima pravo na život, jednako. A ne jedan da caruje, a drugi da gladuje.

Ističe da oni koji hoće da otmu svetinje nisu braća, nego bezbožnici koji niti narod poštuju, niti se Boga stide.

- Što će narodu ako izgubi veru, ako izgubi Crkvu, ako izgubi tradiciju. Zašto živi? Ja bih sutra ujutru za tradiciju, za manastire i za Crkve dao život. Kao što su naši vazda davali život, vazda!

Ponosan je na svoje Kuče i na način na koji su branili svoje svetinje.

ANKETA: SLAŽETE LI SE SA SVETOZAROM PAVIĆEVIĆEM?

Ukupan broj glasova: 331

 • DA: 94% (312)
 • NE: 6% (19)

- Svi bi trebalo da poštuju Marka Miljanova, njegov rad i ideju, koji je na samrti rekao: Umirem sretan kao Kuč, jer su me Kuči poštovali, cenili i slušali. Ali umirem nesrećtan kao Srbin, jer nisam doživeo da se ujedinimo.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Navodi da će Milogorci ako se ujedine Crna Gora i Srbija prvi biti za ujedinjenje, jer njih vodi samo lični interes.

- U oči bi mu (Milu Đukanoviću) smeo da kažem - Pogrešio si. On je predao Metohiju. Metohija je crnogorska, Metohiju su Crnogorci oslobodili, veliki Janko Vukotić i veliki Radomir Vešović. Srbija je predala Metohiju Crnoj Gori da bi se najela hleba. Crna Gora je umirala od gladi, do Metohije. Predao je onima koji su je preorali i uništili. Neka vide gde je Metohija, usred Banovine Crne Gore. To je naše srpsko, crnogorsko - za kraj ističe Svetozar Pavičević.

Povezane vesti

 • Korisnik: KIKI
  14/08/2020 - 01:34
  PA NI NAJOBIČNIJI SRPSKI SELJAK VIŠE NE VERUJE U OVAKVE PRIČE
 • Korisnik: Sladjan
  13/08/2020 - 17:05
  Jaoooj zemljo otvori se,.....godinama prodavali dup. Milu na izborima,godinama se prodavali za posao I 50evra na izborima,a sada kao hoce da pojedu sva gov.. Milu.....I da ga skinu!!!!kasno je drage dude profane!!
  • aco @Sladjan
   13/08/2020 - 22:55
   Metohija je crnogorska, Metohiju su Crnogorci oslobodili, veliki Janko Vukotić i veliki Radomir Vešović. Srbija je predala Metohiju Crnoj Gori da bi se najela hleba. Crna Gora je umirala od gladi, do Metohije. Predao je onima koji su je preorali i uništili. Neka vide gde je Metohija, usred Banovine Crne Gore. To je naše srpsko, crnogorsko - za kraj ističe Svetozar Pavičević. PROČITAJTE JOŠ:
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi