MILOGORCI ODLEPILI, NAGRABUSILA NASTAVNICA U OSNOVNOJ ŠKOLI "Narod šeta jer CPC ne postoji, to je sve Srpska pravoslavna crkva!"

Interesantan slučaj stiže nam iz prestonice Crne Gore.

Škola
Škola, Foto: Alo/Dejan Briza

Nastavnica fizičkog u podgoričkoj Osnovnoj školi "Sutjeska" dobila je otkaz jer je đacima na času rekla da crnogorska nacija i crnogorska crkva ne postoje i objasnila im zašto nije dobar zakon o slobodi veroispovesti.

Prema pisanju podgorickih Dnevnih novina to se dogodilo pre oko tri meseca, što je potvrdilo i crnogorsko Ministarstvo prosvete uz obrazloženje da je otkaz dobila "zbog zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe", prenosi portal RTCG.

Nastavnica je na času fizičkog deci rekla da Crna Gora, nakon što se odvojila, želi da ima svoju državu, crnogorski jezik i crnogorsku crkvu.

Sastanak Markovića i Amfilohija
Sastanak Markovića i Amfilohija, Foto: Vlada Crne Gore

"E, tu je problem, što ne možeš ti sada što je do juče bila Srpska pravoslavna crkva da kažeš da je to Crnogorska pravoslavna crkva. Ne možeš, jer nije to crnogorska već srpska pravoslavna crkva. E sad, narod ne želi da ide u Crnogorsku pravoslavnu crkvu, jer ta crkva ne postoji…Zato narod šeta…", rekla je, između ostalog, nastavnica.

Uprava škole je nakon toga tražila da Ministarstvo prosvete ispita slučaj, a zatim je nastavnica dobila otkaz.

Povezane vesti

 • Korisnik: Penzioner
  25/05/2020 - 13:28
  U pravu je i zato je ostala bez posla!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi