Draško Stanivuković
Instagram
Draško Stanivuković

Instagram

Draško Stanivuković, Foto: Instagram

On je kazao da su nailazili na izazove, te da su mnogi pokušali da uspore procese koje žele da realizuju.

Dodaje da su u prvih 100 dana počeli da rade ono o čemu Banjalučani maštaju 20 godina.

– Jesam vlast, ali uvek ću biti opozicija svakoj negativnoj pojavi. Banjalučka priča je postala priča celog regiona, a i mnogo šire. Banjaluka je postala jedan proces, za koji sam uveren da će ući u udžbenike istorije – kazao je on.

Ističe da je ponosan što može da kaže da je gradonačelnik koji je između bahatosti i ušteda, izabrao uštede.

– Između nepravde i pravde smo izabrali pravdu. Između ćutanja koje je u Banjaluci glasno odvazanjalo, izabrali smo glasno govorenje. Dužnost je da pričamo. Kad budemo mogli, počećemo da radimo – rekao je Stanivuković.

Dodaje da iza njih ostaju trud, rad i poštenje, koji će biti tu u ostvarenju mnogih projekata.

– Počeli smo da radimo i više nego što smo rekli pre izbora. Nastavili smo sa izradom prvog urganističkog plana koji treba da uništi građevinsku mafiju. Počeli smo subvencije javnog prevoza, obeleženi su prvi humani parkinzi, ali i službeni automobili. Smanjeni su rashodi, a povećani prihodi. Sve negativne promjene želimo da iskorijenimo – rekao je Stanivuković.

Dodao je da će Banjaluka biti prvi grad koji će obezbediti besplatne udžbenike za osnovce, te da su već izdvojili sredstva za to.

– Ponosan sam na sve ove stvari, ponosan sam što se te stvari vide. Promene se u ovom gradu osete, kao proleće. Ponosan sam da što će se promene iz Banaluke preliti u celu Republiku Srpsku – ističe Stanivuković.

Izrazio je zahvalnost radnicima Gradske uprave, medijima i svim građanima Banjaluke.

Najavio je prezentaciju filma u 17 časova, koji će, u trajanju od 25 minuta, prikazati ukratko prvih 100 dana njegovog mandata.

“Važno je da građani imaju taj dan za svoju porodicu”

Prvi korak će biti smanjenje radnog vremena do 16 časova, a zatim će kroz nekoliko meseci nedelja biti u potpunosti neradna, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Postoji hronologija događaja s kojima ćemo krenuti u takvu akciju, a podrazumeva nekoliko koraka. Kada prođe serija razgovora koje planiramo u nekoliko narednih dana, takva odluka će dočekati realizaciju u maju – kazao je on.

Naglasio je da je važno da građani imaju tu nedelju za svoju porodicu.