JADRANKA KOSOR OTKRILA UZNEMIRAVAJUĆE DETALJE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA "Imala sam 15 godina kada mi se očuh uvukao u krevet"

U svojoj knjizi "Premijerka" otkrila je do tada nepoznate detalje iz života

Jadranka Kosor
Foto: printskrin/N1

Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka i predsednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u intervjuu za Jutarnji list otkrila je detalje koji nisu bili poznati javnosti. Neki od detalja su uznemirujući. Kosor je govorila i pokušaju očuha da je seksualno zlostavlja.

Povod za intervju bila je njena nova knjiga nazvana "Premijerka". Upravo u navedenom delu Kosor je opisala ove uznemirujuće detalje. Prisetila se trenutaka kada ju je otac napustio, kada je otac, a zatim i očuh zlostavljao njenu majku i kada je očuh pokušao nju da seksualno zlostavlja.

- Majku je nemilice, nadajući se i potajno, mlatio u sobi, a majka je to skrivala od svoje majke, ali... ništa novo u selu Lipiku! Jer, i baku je tukao njen muž - napisala je Kosor, prenosi Klix.ba.

Prema njenim rečima, očuha je zvala "tatom jer je bila dobra ćerka", ali nije dozvolila da bude žrtva seksualnog zlostavljanja.

U intervjuu za Jutarnji list je ispričala kako je slala pisma ocu bez kojeg je odrasla.

- Napisala sam da sam u tom trenutku 'odrasla i ostarela'. Mog se oca u kući nije spominjalo. Do sedme godine živela sam samo s bakom i njenim bratom, a posle je mama, kao učiteljica, uspela dobiti premeštaj i doći kući u Lipiku. Očevo ime pojavilo se u kući samo jednom, to nisam u knjizi spomenula, kad je mama na sudu pokušala ishoditi alimentaciju. Otac je došao s dva advokata braniti se od vlastitog deteta. Mama je odustala - izjavila je Kosor.

Kako je kazala, nikada nije prestala verovati da će se njen otac pojaviti.

Smatra da se o porodičnom nasilju treba govoriti i zato se odlučila te detalje objaviti u knjizi. Osim toga, osvrnula se i na one lepe trenutke u svom životu.

Tema razgovora bilo je njeno političko delovanje. Između ostalog, opisala je odnos sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

- On se meni svideo zato što je bio pristojan, a dobro, i zato što kod muškarca najpre uočim cipele... Ne volim mokasine na odelo. No, svakako, Borut Pahor i ja zaisa smo postali prijatelji - istakla je.

Za prvog predsednika Hrvatske od njenog osamostaljenja od SFRJ Franju Tuđmana je navela da je "znao hrabrije gledati i prošlost i budućnost nego većina političara danas".

Kao najgori trenutak u politici je navela kada je na izbornoj skupštini HDZ-a u toaletu Lisinskog videla velikim slovima ispisano "Jaca k***a".

 

Povezane vesti