Milo Đukanović
EPA-EFE/MALTON DIBRA
Milo Đukanović

EPA-EFE/MALTON DIBRA

Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

U momentima kada se više od polovine građana Crne Gore nalazi na ulicama, gde iskazuje revolt zbog usvajanja zakona kojim se direktno udara na svetinje SPC, Miomir Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore, udario je s leđa! On je saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska! 

Đukanović: Dolazim u Srebrenicu, to je bio genocid

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, u intervjuu za „Face TV“ rekao je da će, ako ga pozovu, doći u Srebrenicu na godišnjicu.

Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida.

- Skupština Crne Gore je među prvima u svetu usvojila rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno - rekao je Đukanović.

On je i upozorio da će, ako Mitropolija ne plati poreski dug dobrovoljno, naplata biti prinudna. Mugoša je na Tviter nalogu Uprave napisao da je „poreski dug za 38 prijavljenih sveštenika Mitropolije premašio 300.000 evra, a da se procenjuje da je ukupni dug višemilionski“.

Prema njegovim rečima, Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač i više otvorenih žiro-računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina, kako navodi, prometovano više desetina miliona evra.

Amfilohije

Alo.rs/ Masanori Jošida

Amfilohije, Foto: Alo.rs/ Masanori Jošida

- Ako MCP ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza je da dug bude naplaćen prinudno sredstvima sa računa MCP ili od njene imovine. Naravno, ne od verskih objekata, već od nekretnina kojima MCP raspolaže na atraktivnim lokacijama - napisao je Mugoša.

Milo iz 1993. brani SPC od CPC!

Na društvenim mrežama objavljeno je pismo Mila Đukanovića koje je 1993. godine uputio tadašnjem srpskom patrijarhu Pavlu. Đukanović se u pismu na ćirilici ogradio od delovanja nepriznate crnogorske crkve i uveravao patrijarha Pavla da vlada Crne Gore čini sve da očuva nepovredivost unutrašnjeg ustrojstva i života SPC.