Milo Đukanović
Ilustracija
Milo Đukanović

Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

Nakon što je pretrešena advokatska kancelarija koju drže, zaplenjeni su spisi, računari i ostali uređaji i tada je obavljeno saslušanje.

Advokat Bojić je dodao da im se na teret neosnovano stavlja utaja poreza i konstruisano "pranje para preko suda".

Supruga Makedonka Kasalica je imala dosta sporova u kojima je pobeđivala, a bili su "protiv države", stoga je jasno o kakvom je pritisku reč.

Zdravko Kasalica

Facebook

Zdravko Kasalica, Foto: Facebook

On je dodao da je posle pretresa advokatske kancelarije Makedonki Kasalici, inače teško narušenog zdravlja, pozlilo, pa je pre saslušanja intervenisala Hitna pomoć, a nakon višečasovnog saslušanja, odmah po lišenju slobode, policija je prebacila u Urgentni centar.

Advokat Bojić navodi da je Zdravko Kasalica molio da njega uhapse umesto supruge i da je razlog što ga nevinog lišavaju slobode taj što je Srbin i što je "neizmerno privržen progonjenoj SPC za koju je spreman da žrtvuje i svoj život".

Nakon što su mu ruke vezali lisicama, izrekao je:

- Noćas ste sahranili patriotizam u meni prema ovakvoj Crnoj Gori, kojoj sam časno služio celi svoj život - preneo je Bojić.

Bojić ističe da, prema njegovom mišljenju, u radnjama i okolnostima koji su stavljeni na teret nema ničega što bi moglo predstavljati biće ma kojeg krivičnog dela.

- Smatram da je hapšenje koleginice bilo samo providan paravan za hapšenje Zdravka Kasalice. Onaj ko je ovo projektovao nije mislio ništa dobro državi Crnoj Gori. Jako sam zabrinut što je ovim represivnim činom Crna Gora nepovratno odvedena na pogubnu stranputicu, samu liticu opšteg ponora. I da naglasim, sve ovo što se juče i do ponoći dešavalo, ne može se nikakvim pravom i zakonima objasniti - zaključio je Bojić.

PROČITAJTE JOŠ: