Crna Gora, Milo Đukanović, izbori
Tanjug/AP
Crna Gora, Milo Đukanović, izbori

Tanjug/AP

Crna Gora, Milo Đukanović, izbori, Foto: Tanjug/AP

U Crnoj Gori su smenjeni direktori pet državnih uprava i svi njihovi pomoćnici na osnovu vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine.

Kako javlja portal Cdm.me, smenjeni su direktori: Poreske uprave Momir M. Mugoša, Uprave carina Vladan Joković, Uprave za imovinu Blažo Šaranović, Uprave za nekretnine Dragan Kovačević i direktorka Uprave igara na sreću Milena Savović Baptista.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se, navodi portal, nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu rada državnih uprava, Poreska i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

“Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe”, objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović je izjavila juče da nova vlast nema zakonskog osnova za razrešenje direktora uprava, kao ni zakonskog razloga za prestanak njihovog mandata, napominje Cdm.me.

“Nova vlast na njih vrši nezakonit pritisak da podnesu ostavke, a ako to ne učine, nova vlast će bez ikakvog osnovanog razloga i potrebe ukidati pojedine organe uprave, spajati ih, samo kako bi realizovali svoja politička obećanja i očistili upravu po dubini za svoje politički podobne kadrove”, rekla je Pribilović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Crnogorac

12.01.2021 14:41

Poslije jednih lupeža, stižu nam drugi, blago u dom!