Crna Gora, Milo Đukanović, izbori
Tanjug/AP
Crna Gora, Milo Đukanović, izbori

Tanjug/AP

Crna Gora, Milo Đukanović, izbori, Foto: Tanjug/AP

- I sve to, kako bi akcija bila zataškana - dodao je Mandić, pokazujući novinarima snimak koji je dobio, kako je rekao, sa "nepotkupljivih adresa". - U Dapsićima je jedna patrola policije presrela kamion koji je krenuo iz Podgorice i koji je švercovao cigarete.

Policajci su odradili posao profesionalno, i za razliku od mnogih drugih akcija, kada su "hvatali" decu koja oslikavaju trobojke i kapelu na Lovćenu, u ovom slučaju ih treba pohvaliti. Javnost, pak, nije dobila nikakve informacije o ovoj akciji.

Da li će Milo ostati na vlasti?

 

Mandić podseća da se sve ovo "vezuje" za ranija dešavanja oko šverca cigareta koji traje četvrt veka!

- Ti ljudi su u sprezi sa vrhom odlazećeg režima Mila Đukanovića, imaju mnogo moći i novca. Oni su ti koji su gasili fabrike i radna mesta. Upozoravam buduću vlast da bude oprezna, jer ovi odlazeći imaju mnogo novca i sigurno se trude da se približe novim donosiocima odluka. Prvi čovek koji je stradao pišući i obaveštavajući o poslovima šverca je Duško Jovanović, čije ubistvo još nije rešeno. Posebnu odgovornost ima ova vlast da se pozabavi tim pitanjem - kategoričan je Mandić.

Crnogorska policija

Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Printscreen

On je podsetio i na samoubistvo načelnika policije iz Rožaja, "pod sumnjivim okolnostima 2011. godine":

- Nije nikakva novost i tajna da su narko-klan i klan švercera bili itekako zainteresovani da u novu vladu ne uđu dokazani borci protiv bivšeg režima i oni koji su spremni da rizikuju svoju i glave članova porodice. Ne znam da li je neki policajac koji je otkrio šverc cigareta nagrađen, ali jeste onaj ko je hapsio opozicionare.

On je na pitanje novinara kada će stranački organ doneti odluku o podršci vladi Zdravka Krivokapića kazao da će to biti vrlo brzo i da će novoj izvršnoj vlasti dati glasove.

- Problem je što još nismo dobili sastav vlade. I još se ne zna da li će vlada imati potpredsednika ili zamenika predsednika, kao i ko će biti ministri odbrane i unutrašnjih poslova - odgovorio je Mandić.