Andrija Gazivoda i potencijalni ubica
MUP Crne Gore/Facebook
Andrija Gazivoda i potencijalni ubica

MUP Crne Gore/Facebook

Andrija Gazivoda i potencijalni ubica, Foto: MUP Crne Gore/Facebook

Pet dana nakon ubistva crnogorskog ribolovca, Andrije Gazivode na Cetinju, policija je na korak bliže otkriću njegovog ubice. Iz Uprave policija dostavljene su fotografije i snimci osobe, koja bi mogla da se poveže sa ubistvom tridesetjednogodišnjeg Cetinjanina.

- Intenzivne aktivnosti službenika Uprave policije, na rasvetljavanju krivičnog dela ubistvo koje je počinjeno na štetu A. G. (30), daju rezultate i postignuti su pomaci u istrazi u veoma kratkom roku - navode iz UP, a prenele su "Vijesti".

Nadležni trenutno rade na rasvetljavanju identiteta nepoznate osobe sa snimaka i fotografija, a za koje se sumnja da je pucala iz vatrenog oružja na Gazivodu.

- Ukoliko neko od građana prepozna ovo lice sa fotografija i snimka molimo da obavesti policiju pozivom na brojeve: 067/184-840 i 067/184-873 ili na besplatni broj 122 ili najbližoj policijskoj stanici - navodi se u saopštenju UP.

15 hitaca ispaljeno na njega

Podsećamo, Andrija Gazivoda je 17. februara upucan sa 15 hitaca iz "heklera", ispred teretane na Cetinju pri čemu je njega pogodilo čak 14. Nakon ubistva saslušano je desetak osoba za koje se sumnjalo da imaju nekakve veze sa ubistvom.

Bio je poznat u Crnoj Gori kao podvodni ribolovac, a policija je još ispitivala kontakte i poslove Gazivode, kako se istragom utvrdilo da li se nekome zamerio, kao i to sa kim je sarađivao. Pojedini crnogorski i srpski mediji objavili su da, uprkos tome što nije bio pripadnik tamošnjih klanova, makar po policijskim evidencijama, imao je određenu bliskost sa osobama iz tog miljea. Crnogorska "Pobjeda" precizirala je da je reč o pripadnicima kavačkog klana.

Uz to, sam način likvidacije Gazivode, to jest činjenica da je sa više hitaca u glavu i grudi ubijen u sačekuši ispred Sportskog centra "Lovćen" ukazuje na to da ubistvo liči na mafijaške obračune koji proteklih nekoliko meseci divljaju u Crnoj Gori.

Potencijalni ubica

MUP Crne Gore

Potencijalni ubica, Foto: MUP Crne Gore

Gazivoda je sebe na društvenim mrežema predstavljao kao ribara i lovca, sa mnoštvo fotografija sa raznih takmičenja gde je, po svemu sudeći, osvajao priznanja. Zanimljivi podatak u istrazi jeste taj da je Cetinjanin bio poznat po tome što se zalagao protiv ribolova, a tamošnja javnost upoznala ga je kada je umalo postao žrtva takozvanih dinamitaša koji na nedozvoljen način eksplozijama ubijaju i love ribu.

Njegovo ubistvo ubraja se u jedno od četiri pucnjave koje su se dogodile na teritoriji Crne Gore u proteklih nekoliko nedelja. Pre tri dana Bojan Anđušić (31) ranjen je u pucnjavi u Zeti, pri čemu je zadobio lakše telesne povrede u predelu noge, a policija traga za dva lica i vozilom kojim su se udaljili sa lica mesta. Anđušić je poznat policiji po incidentu još iz 2012.godine, kada je tokom porodične svađe bacio ručnu bombu ispred kuće Miorada Rakčevića u zetskom naselju Berislavi. Geler od bombe pogodio je njegovog tada trogodišnjeg sestrića koji je, srećom, prošao sa lakšim povredama.

Ranjavanje Krstovića i ubistvo Roganovića

Da podsetimo, 28. januara, u zetskom naselju Balijače, sa 27 hitaca ranjen Igor Krstović, koji je prema policijskim evidencijama blizak škaljarskom klanu. Na njega su nepoznati pucači otvorili vatru nedaleko od kuće i zadali mu teške povrede nogu i ruku zbog kojih je odmah transportovan u podgorički Klinički centar, a zatim i u Hanover zbog teških rana. Nakon pisanja tamošnjih medija i glasa naroda, on je proteran iz Nemačke i helikopterom hitne pomoći odleteo je za Tursku gde je nastavio lečenje.

Nakon toga, 13. februara u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanil kule, sa pet hitaca iz pištolja ubijen Šćepan Roganović (36), navodno blizak "kavačkom klanu". Da je reč o profesionalnoj, naručenoj likvidaciji, bilo je jasno odmah jer je uočeno da je ubica najpre sa nekoliko metaka pucao Roganoviću u telo, a onda mu je prišao i overio ga još jednim u glavu. Crnogorska "Pobjeda" je prenela da je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan Miloš Đuričković, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu, a da se traga za još dve osobe.