Duško Savanović
Facebook
Duško Savanović

Facebook

Duško Savanović, Foto: Facebook

Čambera optužnica tereti za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje pištolja, a Đurđevića za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Zločin se dogodio u novogodišnjoj noći oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu, kod točilice za gorivo. U optužnici se navodi da su Čamber i Đurđević "mercedesom C", koji je upravljao Đurđević, došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babić koji su na pumpu došli "mercedesom GLK 220". Došlo je i do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra 9 mm para, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

- Ispalio je hitac prema "mercedesu GLK" koji je pogodio zadnji levi točak. Savanović i Babić su seli u vozilo i pokušali da napuste lice mesta, ali ih je Čamber zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio u levo stopalo, zadovši strelnu ranu - navodi se u optužnici.

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

- Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva - tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usled čega dolazi do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gde je podlegao od posledica ranjavanja u 23.50 časova - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Đurđević odvezao Čambera s mesta zločina i to u nepoznatom pravcu kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

Uz optužnicu Tužilaštvo je zatražilo da se Čamberu i Đurđeviću produži mera pritvora.

Pročitajte: