Branka Milić
Printscreen
Branka Milić

Printscreen

Branka Milić, Foto: Printscreen

U saopštenju ambasade dostavljenom Tanjugu navodi se da su sagovornici iz MVP-a ambasadoru Božoviću preneli da su prosledili njegov zahtev s nadom da će do susreta vrlo brzo doći.

Milićevu je posetio i njen branilac Jugoslav Krpović, koji je od Božovića i Ambasade zahtevao dodatno angažovanje s obzirom na ceo slučaj i okolnosti njenog boravka u zatvorenom prostoru.

Milićeva je najpre bila u Istražnom zatvoru, potom u Manastiru, a sada u Ambasadi, što je, kako se navodi, uticalo na pogoršanje njenog zdravstvenog stanja.Na to su, dodaje se, uticale velike, gotovo tropske vrućine koje su ovih dana u Podgorici.

Branka Milić je jedna od optuženih za umešanost u slučaj tzv. “državni udar”. Ona je krajem novembra 2018. pobegla sa suđenja i utočište našla u Ambasadi Srbije u Podgorici.

U saopštenju Ambasade se navodi da je Božović sagovornicima u MVP-u preneo i mnogobrojne zahteve državljana Srbije za ulazak u Crnu Goru, zbog posete i nege svojih roditelja i najbližih, kao i državljana Srbije, vlasnika nekretnina u toj državi.

Ambasador je zahtevao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu.

U saopštenju se dodaje da Ambasada Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rešavanje ovih važnih životnih pitanja i problema.

PROČITAJTE JOŠ: