ZAGREB OBJAVIO Iznenada preminuo Milan Bandić

Noćas je u 66. godini od srčanog udara preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Milan Badnić
Milan Badnić, Foto: Screenshot/YT/24sata

Bandiću je pozlilo u subotu uveče, pa je hitno prevezen u bolnicu Sveti Duh, gde su lekari bezuspešno pokušali da ga reanimiraju i spasu život. 

„U dubokoj tuzi obaveštavamo naše sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini, gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, umro od srčanog udara ", objavio je sinoć Grad Zagreb.

„Živeo je za svoj grad, za Zagrepčane koji su bili na prvom mestu u svemu što je radio, za posao koji je radio s ljubavlju i energijom, dovodeći celog sebe - bez ostatka, 21 godinu. Obavestićemo javnost o detaljima, datumu sahrane, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim za ovu tužnu vest. Počivao je u miru “, objavili su.

Milan Bandić rođen je 22. novembra 1955. godine u Grudama u Bosni i Hercegovini, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Milan Badnić
Milan Badnić, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu i 2000. godine upisao postdiplomske studije na tom fakultetu.

Od 1980. do 1983. godine radio je u fabrici Ledo, a od 1983. do 1990. godine bio je zaposlen u opštini Pešćenica.

Bio je oženjen i imao je jednu ćerku.

Od 1995. do 2000. bio je delegat u Skupštini grada Zagreba, od 2000. član Zastupničkog doma Hrvatskog sabora, potpredsednik saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost.

2000. godine, u trećem mandatu, izabran je za poslanika Skupštine grada Zagreba, a 31. maja te godine na sednici Skupštine grada Zagreba izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba. Funkciju je preuzeo 2. juna 2000. godine, a ponovo je izabran 20. juna 2001. godine.

U aprilu 2002. godine izabran je za zamenika gradonačelnika grada Zagreba.

Po treći put je postao gradonačelnik Zagreba u junu 2005. godine, a 31. maja 2009. po četvrti put je izabran za gradonačelnika na direktnim izborima.

Milan Badnić
Milan Badnić, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Na neposrednim izborima u junu 2013. godine (drugi krug) kao nezavisni kandidat (kandidat grupe birača) peti put je izabran za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista je, pojedinačno, osvojila najviše mandata u Skupštini grada Zagreba .

Na neposrednim izborima (drugi krug) u junu 2017. godine, Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, šesti put je izabran za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, osvojio je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Zagreb.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi