Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer
Shutterstock, ilustracija
Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer

Shutterstock, ilustracija

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer, Foto: Shutterstock, ilustracija

“Imao bi te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, stalno je ponavljao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe“, rekla je pacijentkinja, koja je tada bila studentkinja klavira.

U prvoj emisiji nove sezone, istraživačka emisija “Provjereno” donosi šokantnu ispovest bivših pacijentkinja psihijatra koji, pored svih prijavama komori, još uvek ima dozvolu za rad.

Nakon što bi pridobio njihovo poverenje, u sobi pod ključem započinjao bi sa terapeutskim metodama – tražio bi im da se skinu, dirao ih ili tražio da one diraju njega. Pozivao se na Freuda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za lečenje.

– Dolazila sam svaka dva meseca, počeo mi je govoriti svakakve stvari, da se seksam na svakom uglu.

Da li ste nekada išli kod psihologa na savetovanje?

 

“Onda me pitao može li probati koliko sam vlažna” , rekla je jedna od pacijentkinja. Naime, nakon incidenta se prebacila kod drugog psihoterapeuta i sve mu ispričala.

“Ta je devojka došla k njemu radi duboke anksioznosti. Objasnio joj je da ima pojačanu laktaciju iz grudi i pri svakom dolasku dirao ju je po grudima. To je trajalo pet, šest mjeseci, a onda joj je predložio seksualni odnos. Lukavo je manipulirao devojkama koje su bile ranjive, on je seksualni predator”rekao je Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kojem se devojka obratila za pomoć.

Druga devojka kaže da je na lečenje kod uglednog psihijatra došla zbog depresije, a on ju je tražio da se skine, piše Dnevnik.hr. Imao bi te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja.

“Stalno je ponavljao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe”, rekla je pacijentica, koja je tada bila studentica klavira.

Pročitajte još: