Sekira
shutterstock
Sekira

shutterstock

Foto: shutterstock

Policija još uvek raspetljava stravično ubistvo u naselju Rogotin nedaleko od Ploča, koje je šokiralo čitavu dolinu Neretve. U kući u ulici A. G. Matoša ubijen je 29-godišnji mladić I. T., inače iz Igrana, koji je često boravio kod prijatelja u Rogotinu.

Tragedija se dogodila u četvrtak uveče, a za ubistvo se sumnjiče dvojica muškaraca koji su bili u prijateljskim odnosima sa žrtvom. Ubistvo je izvršeno hladnim oružjem, a navodno je reč o sekiri ili nekom sličnom oštrom predmetu. Pretpostavlja se da su ubistvu kumovali droga i alkohol, kojih ovom društvu nije nedostajalo.

Uz dvojicu trenutno osumnjičenih (jedan je Rogotinjanin L. Š. u čijoj se kući dogodilo ubistvo, a drugi je M. U. iz Metkovića) ispitana je i majka jednog od njih.

Dolinom Neretve kruže različite priče, od toga da je nesretni I. T. usmrćen s više oštrih i tupih udaraca, pa do one da mu je odsečena glava. Neslužbeno se saznalo da su sami osumnjičenici u stanju šoka te nisu u stanju da daju relevantne informacije.

Ono što se moglo saznati na terenu je da je nesretni I. T. često dolazio kod L. Š. u Rogotin. Ponekad je ostajao i po nekoliko meseci nakon odrađene sezone, a navodno je radio u ugostiteljskim objektima u Dubrovniku i Makarskoj.

Svi akteri ove priče su, čini se, odavno poznati policiji. Osumnjičeni M. U. osuđivani je diler i konzument, a u žižu javnosti dospeo je kad je pre šest godina tadašnjeg gradonačelnika Metkovića Božu Petrova na terasi jednog ugostiteljskog objekta udario pepeljarom u glavu. I L. Š. je stari policijski znalac sklon nasilničkom ponašanju. O njemu se pisalo tačno pre šest godina, kad je kao 34-godišnjak u Splitu pretio aktiviranjem plinske boce, zbog čega je završio u pritvoru.

Pročitajte: