Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja
Facebook/Printscreen
Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja

Facebook/Printscreen

Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, Foto: Facebook/Printscreen

Ulcinjski paroh Siniša Smiljić moraće početkom jula da napusti Crnu Goru, jer navodno ugrožava njenu nacionalnu bezbednost, pišu podgoričke Vijesti.

Pročitajte još:

To, navodi se, piše u rešenju MUP-a - ulcinjske filijale za građanska stanja i lične isprave, u kome se konstatuje da 2. jula prestaje da važi dozvola za privremeni boravak, svešteniku rođenom u Zavidovićima u BiH.

Smiljić je početkom aprila, zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, shodno sporazumu o priznanju krivice, kažnjen sa 4.500 evra. Suprotno zabrani, tada je vozio iz Ulcinja za Podgoricu.

Smiljić je tada ocenio da je osuđujuća presuda Osnovnog suda nepravedna i da krivično delo za koje je optužen ne narušava njegove moralne osobine niti ugrožava bezbednost i ugled države u kojoj živi od svoje 15. godine.

On je naveo da je zaboravio potvrdu za koju je imao legitimitet da je sam sebi izda i da je ona naknadno dostavljena tužilaštvu, ali nije uvažena jer se radilo o “delu u momentu”.

Kazao je i da je krivicu priznao i platio drakonsku kaznu samo da bi izbegao patnju porodice i dece. Peticiju protiv rešenja Smiljiću je potpisalo za dva dana i 100 Albanaca, islamske i katolličke veroispovesti, rekao je predsednik crkvene opštine Ulcinj Božidar Mihailović.

Preporučujemo: