MEĐUNARODNI ISTRAŽITELJI VODE PARALELNE ISTRAGE O UBISTVIMA "Škaljarce" prodao za milion evra?!

U telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni gotovo identični pozivi, ali i SMS poruke.

Ubistvo
Ubistvo, Foto: Corfupres

Oni su svakodnevno bili na vezi sa osobom za koju se sumnja da ih je izdala i odala lokacije na kojima su se krili

Međunarodni istražitelji koji vode paralelne istrage o ubistvima visokopozicioniranih članova „škaljarskog klana“ u Grčkoj i Španiji došli su do podataka da su žrtve u oba slučaja bile na vezi sa pojedinim članovima kriminalne organizacije koja je organizovala atentate na njih!

Naime, u telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni gotovo identični pozivi, ali i SMS poruke.

Oni su svakodnevno bili na vezi sa osobom za koju se sumnja da ih je izdala i odala lokacije na kojima su se krili, objavio je podgorički „Dan“. Istražitelji su uvidom u listinge poziva i SMS komunikacije utvrdili da su žrtve imale puno poverenje u tu osobu, kojoj su u elektronskoj formi poslali lokacije na kojima su se krili.

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi škaljarskog klana, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti tiper.

- Prema operativnim podacima policije u regionu, reč je o „škaljarcu“ Savi L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na oba mesta uoči krvavih smaknuća. Međutim, postoje indicije da je u međuvremenu i on ubijen. Njegov DNK je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović - rekli su izvori iz istrage.

Pretpostavlja se da je tiper dobio najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije o obe lokacije, ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u Kotoru.

Sumnja se da je ubijen u Španiji, kao i da je telo zakopano. Gubi mu se svaki trag na Pirinejskom poluostrvu i to posle dvostruke likvidacije na Krfu. Nekoliko je verzija o nestanku i potencijalnoj smrti Podgoričanina. Po jednoj, uklonili su ga „kavčani“ kao opasnog svedoka, ali i čoveka koji bi „mogao i njih da namesti“. Po drugoj, „škaljarci“ su otkrili njegovu dvostruku igru i učešće u surovim likvidacijama u Atini i na Krfu.
Kožar i Hadžić, pronađeni mrtvi u Halikunasu i da je na njih pucano iz mitraljeza. Kada su se vraćali sa plaže, u njih je ispaljeno 29 hitaca u predelu grudi i glave.

- Ovo je novi udarac crnogorske mafije, posle ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u „Vari“ - ocenio je tada grčki portal „epoli.gr“.

Kako su objavili grčki mediji, dosadašnje informacije iz istrage upućuju na zaključak da se radi o plaćenom ubistvu, a žrtve su bile povezane sa trgovinom narkoticima, ali i sa ubistvima. Kod ubijenih su pronađena lažna lična dokumenta. Kožar je važio za osobu blisku Luki Bojoviću i škaljarskom klanu. Prema policijskim evidencijama, bio je vođa jednog od barskih klanova, gde je nasledio pokojnog Luku Đurovića.

Hadžić je važio za osobu iz škaljarskog klana zaduženu za organizaciju ubistava. On je bio na crvenoj Interpolovoj poternici zbog ubistva Davorina Baltića, visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, u Beogradu, početkom 2018. godine.

Tokom 2018, crnogorska policija je imala podatke da se Baranin Alan Kožar, koristeći lažna dokumenta, kretao na relaciji Turska-Nemačka, o čemu su obaveštene tamošnje vlasti. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi