Nesreća na auto-put
Alo.rs
Nesreća na auto-put

Alo.rs

Ilustracija, Foto: Alo.rs

Vožnja bez položenog vozačkog ispita i neiskustvo za volanom uzrok su stravične saobraćajne nesreće u italijanskoj regiji Veneto u kojoj je poginula 32-godišnja Hrvatica Severina S.

Tragedija se dogodila u petak iza podneva na području između San Fiora i Castella Roganzuola nadomak Conegliana kada se Smart koji je vozila 23-godišnja A.B., i kojoj je suputnica bila Severina S, sudario s hladnjačom natovarenom voćem.

Prema informacijama s mesta nesreće koje je do sada prikupila italijanska policija, u kobno vreme navedenom deonicom kretao se Smart, a iz suprotnog smera nailazio je jedan kamion koji je taman skretao u levo na benzinskoj pumpi i pritom sekao put Smartu.

Pročitajte:

Navodno je 23-godišnjakinja tad skrenula u levo na suprotnu traku kako bi izbegla sudar s kamionom koji skreće, ali je taman tada, ne videvši da se iza toga kamiona kreće još drugo vozilo, zabila frontalno u hladnjaču.

Od siline naleta, devojke su ostale ukleštene u smrskanom autu te su ih rezanjem lima spašavali lokalni vatrogasci. S povredama opasnim po život Severina S. je helikopterom prevezena u bolnicu Ca'Foncello u Trevisu gde je uprkos lekarskim intervencijama nedugo zatim podlegla teškim povredama.

Njena, pak, nesavesna prijateljica A.B. je hospitalizovana u bolnici u Coneglianu s teškim povredama nogu. Kada se oporavi i bude otpuštena s bolničkog lečenja, sledi joj policijsko ispitivanje. Ako se ovoj devojci dokaže krivica, preti joj četiri godine zatvora.

Preporučujemo: