Spot Nenada Stevandića
printskrin youtube
Spot Nenada Stevandića

printskrin youtube

Spot Nenada Stevandića, Foto: printskrin youtube

U spotu se pojavljuju trojica mladića - Albanac, Hrvat i Bosanac, koji za stolom ugostiteljskog objekta razgovaraju na koji način su proterali Srbe s Kosova i iz Hrvatske, te kako im probleme zadaju u Bosni i Hercegovini. Nakon toga za sto prilazi četvrti muškarac koji izgovara da je Republika Srpska, entitet u Bosni i Hercegovini, "sada ujedinjena". Trojica mladića potom beže iz ugostiteljskog objekta.

Bosanski mediji pišu da će Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine razmotriti ima li u spotu političke partije "Ujedinjena Srpska" elemenata kršenja Izbornog zakona BiH. Predsednik CIK-a Željko Bakalar potvrdio je Al Jazeeri da će CIK razmatrati zakonitost spornog videospota, nakon što je na društvenim mrežama, kako je kazao, izazvao oštre reakcije javnosti, uključujući one da spot širi međuversku i međunacionalnu netrpeljivost među građanima Bosne i Hercegovine.

Nešto manje od dva meseca pre lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 15. novembra "Ujedinjena Srpska" je objavila ovaj spot koji traje nešto manje od jedne minute. Poslednjih desetak sekundi spota pojavljuje se i predsednik stranke Nenad Stevandić, zastupnik u državnom Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Prema pisanju tamošnjih medija, spot je očekivano izazvao žestoke reakcije u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, naročito na društvenim mrežama, što je Nenad Stevandić okarakterisao kao "izlive mržnje i srbofobije".

Pročitajte:

Komentari (5)

Ami

21.09.2020 12:27

Amaan moze da udje grdosija ko medvjed al je iz RS i nikad ama bas ni tad nece im se desit da postadnu legalni vec samo NAZOR nesto a i to je pitanje DOKLE.

Dragan

21.09.2020 15:17

@Ami - Sve kad je protiv Srba uredu je kad se pisu parole protiv Srba,kad se iznose lazi to nije izazivanje medjunacinalne mrznje. Poturica Bakir kakve sve neistine iznosi orotiv Srba,mesa se u unutrasnjost Srbije i ustase isto ,a samo se Srbi osudjuju. Ajde bre jedite govna Poturice i Ustase, sve ste vi upravu i vi ste pametni .BIH i NEPRIZNATA DRZAVA KIM je poligon za teroristicku vojsku ISLAMSKE DRZAVE

Ami

21.09.2020 19:55

@Ami - A..Dragane ja sam kulturna osoba al ipak nek ti je dobar tek A sta se tice RS pravte je na teritoriji Srbije pa ce sve biti OK. Jer vi ste uvijek u ulozi ZRTVE. A stalno nesto zagovarate iza tudjih ledje.Zato ne mislim da ce biti ikad mirno sve dok svako ne prihvati zakon zemlje na kojoj je.

mujo

22.09.2020 08:45

Cim se pojavio covid virus evo ti i velikosrbskog nacionalizma.Jedan nacionalizam postice drugi, a Srbi nisu u vecini na Balkanu pa nemaju sansi jer su svi protiv njih.Ako nastave ovako preselice i Republiku Sumsku za Nis ili Leskovac pa ce Dodo da bude umjesto od Laktase biti od Leskovac.

otvoreno oko

23.09.2020 09:34

spot je glup i loš baš kao i njegov autor... a ni predsednik stranke kojom se promoviše nije bolji... kakav spot takav i rezultat na izborima