Granica, Crna Gora
Tanjug/Rade Prelić
Granica, Crna Gora

Tanjug/Rade Prelić

Granica, Crna Gora, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Za crnogorske konduktere i pratioce voza sezona je, kako kažu trajala samo jedan dan - danas.

Od 3. septembra kada je linija obnovljena, jedino je ovaj voz, pred stupanje novih mera bio pun, kao nekada.

ANKETA: Da li biste letovali u Crnoj Gori?

 

- Voz koji je krenuo u 19.00 iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila - rekla je Stanković i podsetila da kompozicija ima vagon za sedenje, kušet i spavaća kola i ona za prevoz automobila.

Prvi voz na relaciji Topčider-Bar-Topčider, reknuo je 3. septembra nakon višemesečne pauze ka Crnoj Gori i da je tada u vozu bilo 20-ak putnika. Tri dana kasnije već ih je bilo 105, rekla je ona.

Srbija voz preduzeo je sve dodatne mere u cilju sprečavanja širenja virusa, čišćenje i pranje je dodatno pojačano, defnisan je raspored za sedenje i u kabinama.

Kako je dodala, sedi se isključivo pored prozora, smanjen broj osoba u kabinama sa ležajevima što se ne odnosi samo na porodice.

Jedna od njih kaže da je bila pet dana u Baru.

- Vraćam se zbog mera koje je naredila naša država, da ih ispoštujemo. U Baru je troje zaraženo, nema kontakata, niko ne nosi maske, svi lepo žive - rekla je jedna od putnica.

Druga je, ipak, najviše iznenađena što su u ponoć, 18 sati pre nego što bi mera nadzora trebalo da stupi na snagu, dobili papir Ministarstva zdravlja kojim ih obaveštavaju da su, "budući da dolaze iz države sa nepovoljnom epidemiloškom situacijuom, u obavezi da se u roku od 24 sata prijave zbog nadozra nad zaraznom bolešcu kovid na www.e-zdravlje.gov.rs.

- Čak smo zamenili karte da bi stigli i opet su nas sacekali sa papirom - navela je žena koja se u Beograd vratila posle šest dana.

Preporučujemo još:

Starija gospođa, vratila se pre roka, ali se nada da će i naredne godine da moze opet da ide u Crnu Goru.

Devojka koja se vratila iz Crne Gore, takođe je nezadovoljna zbog "upropašćenog odmora" i tvrdi da na moru niko nije zaražen, da nema gužve i da korona može da bude problem samo u Podgorici, Beranama.

Stariji gospodin vratio se zbog odlaska kod lekara, nakon operacije u Podgorici gde je bio kod ćerke.

Od 18 sati nove mere

Popunjavanje ovog upitnika pomoći će im da dobiju bolji uvid u svoje opšte zdravstveno stanje i rezultat testa će biti pokazatelj da li je potrebno da se jave u covid ambulantu.

Građanin koji popunjava test treba da rezultat odštampa ili sačuva, kako bi imao dokaz o urađenom testu.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Llubiša

18.09.2020 13:51

Šteta. Propade paradajz.