SRBI U OPASNOSTI Stvara se nova nacija na Balkanu! (VIDEO)

Dr Aleksandar Raković bio je danas gost u jutarnjem programu TV Pink gde je govorio o novim napadima na srpsku naciju u Crnoj Gori.

Balkan, region, mapa
Balkan, region, mapa, Foto: shutterstock

Raković je kazao da se ne treba baviti cirkuzantom Mirašem Dedeićem, već da neuporedivo veću opasnost za napad na srpsku naciju u Crnoj Gori čini manifest podgoričkog dnevnog lista “Vijesti” kojim se promoviše tzv. crnogorsko-srpska nacija, a vrh Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori stavlja nasuprot Srpske pravoslavne crkve.

Pritom, prema “Vijestima” vrh Srpske pravoslavne crkve čine samo vladika Joanikije i Gojko Perović.

Budući da vladika Joanikije ima integralni srpski nacionalni identitet i svest o narodnom i crkvenom jedinstvu, ne postoji nikakva mogućnost da ovaj srpski episkop uđe u sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom, naglasio je Raković.

Time je izvesno, dodao je on, da “Vijesti” zlonamerno guraju Gojka Perovića u tu vrstu konfrontacije jer Perović, za razliku od Joanikija, ima dvostruki crnogorsko-srpski identitet.

Raković je posebno podvukao da ni Perović neće pristati na tu ulogu, u koju ga očito guraju “Vijesti”, da postane neki ideolog tzv. crnogorsko-srpske nacije za razbijanje jedinstvene i nedeljive srpske nacije u Crnoj Gori.

Istoričar je još kazao kako bi bilo apsurdno da se na čelo tog novog projekta “crnogorstva” stavi bilo ko svestan koliko je Srbija učinila za obnovu crkvenog života u Crnoj Gori, a time i za redovan rad Cetinjske bogoslovije.

Povezane vesti

 • Korisnik: Crnogorac
  26/02/2021 - 01:28
  Ko je, pardon, šta je OVO?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi