Rogić Zorka
Europol
Rogić Zorka

Europol

Rogić Zorka, Foto: Europol

 

Radi se o Rogić Zorki, a tražila se zbog trgovine drogom i oružjem, piše Index.hr.

"Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj saradnji i pravovremenoj razmeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, 29. januara 2020. godine na području Irske je uhapšena je 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R. Radi se o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a koja je u sklopu „Crime has no gender“ objavljena na European most wanted listi tokom oktorbra 2019. godine.

Njenom pronalasku i hapšenju posebno su pomogle anonimne dojave na stranicama "European most wanted liste".

Ovim putem zahvaljujemo se javnosti i medijima na pruženoj potpori i saradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresovani da zaštite svoju zajednicu i žele da pomogu policiji u pronalasku osoba za kojima su raspisane potrage", objavila je policija.

Za 29-godišnjakinjom iz okolice Rijeke tamošnji je Opštinski sud početkom i krajem 2017. godine raspisao dve potere za dva kaznena dela. Prvo delo za koje se tereti jeste proizvodnja i stavljanje u promet droga, a drugo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksploziva.