Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja
Facebook/Printscreen
Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja

Facebook/Printscreen

Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, Foto: Facebook/Printscreen

Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, koji je saslušan u policiji zbog litije u Baru, ispričao je da mu je policija u zoru lupala na vrata i uplašila decu. On je pozvao narod, koji je počeo da se okuplja u Ulcinju, da podrže sveštenike koje policija saslušava.

Otac Siniša Smiljić iz Ulcinja kazao je da je policija jutros u 5 sati došla na vrata njegovog doma kako bi skupljala informacije povodom litije u čast Svetog Jovana Vladimira koja je održana juče u Baru.

On je došao ispred hrama Svetog Nikolaja u Ulcinju gde se okuplja verni narod iz Ulcinja u nameri, kako je kazao, da "podrži našu Svetu crkvu i Mitropoliju koji žele da se izbore protiv nepravde".

- Sada je momenat da pokažemo ko želi da da podršku svetinji istini i pravdi i da dođe ovdje kod hrama. Veoma je važno napomenuti da vlast sprovodi dvostruke aršine - kazao je otac Smiljić i podsetio da je i sam nedavno bio pritvoren.

- Svi znate za moj slučaj kada sam bio pritvoren na dva dana, i kada sam platio najveću drakonsku kaznu koja je bila u protekla tri meseca vezano za koronu i mere ograničenja kretanja. Ta kazna je bila 4.500 evra. Rečeno mi je: ili plati ili ćeš mesec dana boraviti u istražnom zatvoru - kazao je Smiljić

On je kazao da ga je crnogorska policija jutros kao najgoreg kriminalca privela u 5 sati na pravdi Boga.

- Bojim se da neće tek tako proći ova nepravda koja se sprovodi nad SPC u Crnoj Gori i nad svim onim što je srpsko i koja želi da se zatre srpsko ime. Ovo je obračun sa Mitropolijom koja je iznedrila Crnu Goru i koja sve što vredi u Crnoj Gori ona je dala, a to je - Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski, Sveti Arsenije; Sveti Jovan Vladimir i svi ovi divni hramovi, manastiri, monaštvo i naš divni mitropolit Amfilohije - poručio je sveštenik Smiljić.