Ljiljana Simić
Facebook
Ljiljana Simić

Facebook

Ljiljana Simić, Foto: Facebook

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, koji se terete za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić.

Prema navodima optužnice koje prenosi "Dan", Marić i Delić su na podmukao način i iz koristoljublja počinili teško ubistvo.

Zajedno su došli iz Herceg-Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gde je stanovala Simić, piše portal “Volim Podgoricu“.

– Marić je žrtvu namamio da sa njim izađe da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Ljiljane Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg-Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin, gde je i zaustavio vozilo – piše u optužnici.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga su se obojica uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade, gde je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe.

– Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, nazivajući je pogrdnim imenima. Oborio ju je na zemlju i nogama joj pritisnuo grudni koš, a zatim joj je obema rukama stezao vrat i zadao joj više udaraca, usled kojih je nastupila smrt – navedeno je u optužnici.

Nakon zločina, Deliću je obećao nagradu između 4.000 i 5.000 eura, koju bi mu isplatio od prodaje stana ubijene.

– Napustili su lice mesta i uputili se u stan Ljiljane Simić. Marić je nakon ubistva prisvojio vozilo Nissan, vredno 11.208 eura, koje je prodao za 1.500 eura. Kada je prodao vozilo, 11. septembra, napustio je Crnu Goru i pobegao u Bosnu i Hercegovinu – piše u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem rekao da se oseća krivim zbog ubistva, jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac da ga ne bi prijavio zbog ubistva.

– Nisam prilazio mjestu gde je Marić zadao udarce Ljiljani Simić, već sam stajao sa strane i gledao, malo prema putu, a malo prema njima – rekao je Delić.

Pročitajte: