Zoran Zaev
Tanjug/AP
Zoran Zaev

Tanjug/AP

Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP

Premijer Severne Makedonije i tri ministra koji su bili na sastanku Kriznog štaba Kumanova idu u samozolaciju nakon što je kumanovskom gradonačelniku potvrđen „kovid 19“, saopštilla je danas vlada u Skoplju.

Ta odluka je doneta nakon informacije da je gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski pozitivan na „kovid 19“ iako su, kako se ističe, na jučarašnjem sastanku u Kumanovu svi funcioneri Vlade poštovali protokole za zaštitu i nosili zaštitnu opremu.

Vlada Severne Makedonije napominje da je bila spreman za „sva scenarija, uključujući i ovakvu situaciji“ i ističe da će nastaviti da „radi neometano preko digitalnih alata za komuniaciju i održavanje sastanaka“.

„I u uslovima izolacije produžava redovna komunikacija i koordinacija svih procesa u državi i upravljanja krizom sa korona virusom“, navodi se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

„U Skoplju je počela anketa Instituta za javno zdravlje sa svim članovima Vlade Severne Makedonije, koji su bili na sastanku (u Kumanovu), nakon čega će biti data epidmiološka procena rizika i uputstva za dalje postupanje“, saopštila je Vlade Severne Makedonije.