RUS PUSTIO KRDO KAMILA NA SLOBODU Napravile su haos, meštani u šoku (VIDEO)

Ruski penzioner iz Astrahanske oblasti izazvao je haos u okolnim selima kad je na slobodu pustio krdo od 80-ak kamila o kojima više ne može da se brine, a vlasti se oglušuju o pozive u pomoć stanovništva čiju imovinu životinje uništavaju.

kamile
kamile, Foto: PrintscreenYoutube

Stanovnici Oranžereja, Fjodorovke i Ninovke uglavnom su se zabarikadirali u svoje kuće dok životinje 83-godišnjeg Rusa Jurija Serebrjakova haraju njihovim poljima i voćnjacima u potrazi za hranom.

Decu ne puštaju napolje da se igraju.

Meštanka Jelena Bakhtemjeva kazala je da su kamile porušile ograde kako bi došle do hrane, a deo kuća ostao je bez gasa i vode jer se životinje trljaju o instalacije.

Od novih okota u proleće krdo je postalo vrlo agresivno.

"Ako pogledate životinju u oči ona počinje da vas juri i morate da bežite", rekla je.

Hrabriji stanovnici dežuraju danonoćno i teraju životinje iz svojih voćnjaka.

"Selima sada tumara 57 kamila i ne znamo kako to da zaustavimo", kaže Valentina Malikova iz Fjodorovke.

Kamile uništavaju i nadgrobne spomenike.

Njihov vlasnik Serebrjakov, koji ih je uzgajao 25 godina, odlučio je da ih pusti na slobodu kad je shvatio da više ne može o njima da brine, a odbacuje krivicu za štetu i poručuje stanovnicima sela da su sami krivi jer im u okolini raste obilje mahunarke koja je njihova omiljena hrana.

Lokalna vlast tvrdi da je do sada izdala šest novčanih kazni vlasniku u ukupnom iznosu od oko 165 dolara, ali ih on ignoriše.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi