Džihadisti
Shutterstock
Džihadisti

Shutterstock

Džihadisti, Foto: Shutterstock

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je zabrinuto zbog izveštaja o prebacivanju militanata iz Sirije i Libije u Nagorno-Karabah, gde protekla četiri dana besne sukobi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga.

Preporučujemo:

U saopštenju se navodi da Rusija poziva zemlje koje učestvuju u sukobu da preduzmu efikasne mere kako bi se sprečili pokušaji da se u sukobu angažuju strani teroristi i plaćenici i da se oni hitno uklone iz te oblasti.

ANKETA: Da li će Rusija zaštititi Jermeniju i vojno intervenisati u slučaju opšteg napada Azerbejdžana?

 

Kako se objašnjava, postoje izveštaji da se članovi nelegalnih oružanih grupa prebaciju u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, posebno iz Sirije i Libije, kako bi učestvovali u vojnim aktivnostima.

- Duboko smo zabrinuti zbog takvog razvoja događaja koji ne samo da može da dovede do dodatnog porasta tenzija u zoni sukoba, već može i da izazove dugoročnu pretnju bezbednosti svih zemalja u regionu - navodi se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Dva neimenovana izvora iz redova pobunjenika u Siriji rekla su za Rojters da Turska šalje sirijske pobunjenicke borce da podrže Azerbejdžan. Turska i Azerbejdžan negirali su te navode.

Preporučujemo: