IZAŠAO IZ RINGA PA UZEO KALAŠNJIKOV U RUKE Naoružani muškarci otvorili paljbu na nedužne ljude

MMA borac se kasnije krio u auto, ali ga je ubrzo policija pronašla i uhapsila

Moskva, napad
Foto: Tanjug/AP

MMA borac Džumbulat Baliev imenovan je među devet muškaraca uhapšenih nakon oružanog obračuna u kojem su korišćene jurišne puške kalašnjikov. Incident se desio u nedelju na jugu Moskve, prema brojnim izveštajima iz Rusije.

Kiša metaka poremetila je uspavano moskovsko predgrađe kada su naoružani ljudi izašli iz automobila i otvorili vatru iz pištolja i automatskog oružja u blizini stambenog kompleksa "Iasni", na jugu ruske prestonice.

Užasnuti stanovnici posmatrali su kako se pucnjava, koja je trajala nekoliko minuta, proširila na obližnje parkiralište, gde su automobili kasnije pronađeni izbušeni od metaka.

Kada se to završilo, devetoricu muškaraca je uhapsila policija. Mnogobrojna novinska izdanja u Rusiji saopštila su da je uhapšen i profesionalni MMA borac Džumbalat Baliev, za koga je otkriveno da je pokušao da izbegne hvatanje skrivajući se u Fordu u blizini, zajedno sa još četiri osobe, od kojih su svi uhapšeni.

Dvadesetpetogodišnji veterac iz Groznog u Čečeniji ima dve pobede i četiri poraza, a poslednji nastup je imao u martu 2019. godine.

Osumnjičeni za pucnjavu koristili su pištolje i poluautomatsku lovačku pušku marke Saiga, koju proizvodi kalašnjikov i po uzoru na njegovu čuvenu jurišnu pušku. Nošenje vatrenog oružja u Rusiji je nezakonito i nije uobičajeno.

Jedan od devetorice uhapšenih zadobio je povrede u pucnjavi, ali tvrdio je da je on jednostavno nevini prolaznik koji se našao u haosu.

Policija tek treba da prokomentariše šta je podstaklo pucnjavu, ali nekoliko izvora nagađa da se radi o sporu unutar unosnog pogrebnog posla u gradu.

Istražitelji su pokrenuli krivičnu istragu zbog pokušaja ubistva, ilegalnog posedovanja oružja i huliganstva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi