MOSKVA POVUKLA CRVENU LINUJU! Rusija brutalno zapretila NATO paktu!

Moskva je upozorila da povećavanje zapadne vojne aktivnosti u blizini ruskih granica na kraju može imati opasne posledice. Ove godine se više NATO-ovih plovila i aviona približilo teritoriji zemlje.

Suhoj
Suhoj, Foto: screenshoot/Youtube

U razgovoru za vladine novine Ruska Gazeta, zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin podsetio je na nedavne događaje i optužio SAD i njihove saveznike da koriste „agresivnu retoriku“.

- U 2020. godini aktivnost vazdušnih i pomorskih snaga (NATO-a) se znatno povećala, a situacije koje mogu dovesti do ozbiljnih incidenata se sve više pojavljuju - rekao je Fomin.

Da li će doći do sukoba SAD i Rusije?

Ukupan broj glasova: 1170

 • Da: 48% (559)
 • Ne: 52% (611)

- Ove akcije su bile otvoreno provokativne. Incidenti su izbegnuti samo zahvaljujući visokom nivou profesionalne obuke ruskih pilota i mornara.

Fomin je posebno primetio da je NATO održao pomorsku vežbu istog dana kada je proslava Dana pobede u Drugom svetskom ratu i da je zabeleženo više letova američkih aviona „u neposrednoj blizini ruske granice“, prenosi RT.

Samo u avgustu i septembru zabeleženo je više od 15 letova američkih strateških bombardera.

Zamenik ministra podsetio je i na dva nedavna incidenta u kojima su britanski i američki razarači ušli u ono što Rusija smatra teritorijalnim vodama.

Prošlog meseca, nakon upada USS-a Džona Mekkejnan-a, kada je ruska mornarica zapretila da će aktivirati plovilo iz svojih voda u blizini Vladivostoka, SAD su pomorske teritorijalne zahteve Moskve nazvale „prekomernim“.

- Spremni smo za profesionalni i konstruktivni dijalog pod uslovom poštovanja principa uzajamnog poštovanja i međusobnih interesa - zaključio je Fomin.

Povezane vesti

 • Korisnik: Posmatrač
  29/12/2020 - 23:40
  A da Rusi dodju pod njihove prozore ?
 • Korisnik: Propovednik
  29/12/2020 - 08:25
  Mogu gomilati sta hoce.To je samo blef jer znaju da nikad vojno ne mogu poraziti Rusiju.Pokusace oni iznutra da je podruju pa da udju kao pomiritelji.Medjutim,to je vec vidjeno na drugim mjestima i ne vjerujem da bi Ruske obavjestajne sluzbe to dozvolile.
 • Korisnik: Kuhar
  29/12/2020 - 01:57
  Rata ne može biti. Raspasće se Rusija kao što se je raspao SSSR.
 • Korisnik: Stojko
  28/12/2020 - 20:51
  Mo'š misliti...
 • Korisnik: kikiriki
  28/12/2020 - 19:59
  Ne samo to, nego se očekuju veliki nededi u Americi, Velikoj Britaniji i EU zbog nametanja i obavezne vakcine za putovanja.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi