Tu-142, ruski avioni
Shutterstock
Tu-142, ruski avioni

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ranije ovog meseca, Izraelske vazduhoplovne snage izvršile su snažan napad na sirijsku vojnu bazu u istočnom Homsu i to na vojne hangare gde je bilo smešteno nekoliko aviona, uključujući šest aviona MiG-29.

Avioni su teško oštećeni tokom izraelskih udara, a novi izveštaji javljaju da su avioni prebačeni iz Sirije u Iran radi remonta.

MIG-29

Youtube/Printscreen

MIG-29, Foto: Youtube/Printscreen

Pozivajući se na ruski vojni kanal "Telegram", Avia.Pro je javila da je šest sirijskih aviona MiG-29 prebačeno iz vazduhoplovne baze Hmejmim u Latakiji do vazduhoplovne baze Hamadan u Iranu.

Tu-142, ruski avioni

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Rusija je iz Sirije prebacila najmanje 6 lovaca MiG-29. Trenutno, razlog zašto je to učinjeno ostaje nepoznanica, međutim, prema nekim izveštajima, uopšte ne govorimo o avionima Rusije, već o popravljenim i verovatno modernizovanim borbenim avionima sirijskih vazduhoplovnih snaga, koji su su zapravo naoružani borbeni avioni  - piše Avia.Pro.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Danas je poleteo avion Tu-154 na ruti 85042 iz Volgograda za Siriju pa se zaustavio na iranskom Hamadanu. Prema izveštajima lokalnih ljubitelja vazduhoplovstva iz Irana, radi se o prebacivanju čitave grupe boraca MiG-29 (otprilike 6 pristiglih jedinica) - javio je kanal "Telegram" pozivajući se na relevantne podatke iz iranskih izvora.