NIJE MOGUĆE LAKO GA UOČITI Ruska vojska sada ima opasnu pucaljku u svom arsenalu!

Stručnjaci ne kriju zadovoljstvo.

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Shutterstock

Novi ruski pištolj "Udav" je spoj savremenih tehnologija, izjavio je za portal "Zvezda" direktor naučno-istraživačkog instituta za preciznu mehaniku Albert Bakov.

Prema njegovim rečima, prilikom konstruisanja vojnog pištolja njegovi tvorci su se oslanjali na postojeće trendove u oblasti proizvodnje malokalibarskog oružja i najnovije tehnologije.

ANKETA: Da li volite Rusiju?

Ukupan broj glasova: 590

  • Da, naravno!: 68% (402)
  • Ne, nikako!: 2% (14)
  • Mrzim Rusiju!: 2% (10)
  • Obožavam Rusiju!: 17% (100)
  • Ni jedno, ni drugo: 9% (56)
  • Ne znam: 1% (8)

- Odlučili smo da napravimo pištolj kalibra 9,19 milimetara. To je najrasprostranjeniji kalibar, što ujedno i povećava mogućnosti izvoza. Napravili smo četiri pištolja, dva su sa osiguračima, a dva bez. Pištolj je jako kompaktan, tako da ga nije moguće lako uočiti. Šaržer ima 15 metaka. Ostavili smo mogućnost korišćenja i standardnog šaržera. Zadatak je bio jednostavan – održati kontinuitet, što smo i uradili. Prilikom serijske proizvodnje to će povećati pouzdanost i smanjiti troškove proizvodnje - rekao je Bakov.

Vojni pištolj "Udav" je napravljen od najkvalitetnijeg čelika, novim tehnologijama je smanjena njegova težina i trenutno se nalazi u fazi usavršavanja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi