Avangard
screenshoot/twitter
Avangard

screenshoot/twitter

Avangard, Foto: screenshoot/twitter

„Isporuka lansirnih sistema i sistema za podršku omogućiće da se ove godine četiri raketna puka naoružaju raketnim sistemima 'Jars' i „Avangard'“, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, Strateške raketne snage su prošle godine dobile oko 100 novih glavnih jedinica naoružanja i vojne tehnike, a još toliko će dobiti do kraja ove godine.
Udeo savremenih raketnih sistema kojima će raspolagati Strateške raketne snage Rusije će zahvaljujući tome porasti do 81 odsto. Udeo savremenog oružja u oružanim snagama Rusije bi do kraja godine trebalo da dostigne 70 odsto, saopšteno je ranije.

Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

„Naoružavanje Strateških raketnih snaga savremenim strateškim sistemima realizuje se pre roka“, rekao je ruski miistar odbrane Sergej Šojgu, koji je danas u poseti Tejkovskoj jedinici Strateških raketnih snaga Rusije u Ivanovskoj oblasti.

RS-24 „Jars“ je ruska interkontinentalna balistička raketa. Može biti raspoređena na mobilnim sistemima, ali i u dobro zaštićenim podzemnim silosima.

„Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u gustim slojevima atmosfere, na granici sa stratosferom, a u stanju je da razvije brzinu od 27 maha. U ovom trenutku to je najbrži objekat na svetu. Pri takvoj brzini praktično nijedan protivraketni sistem neće biti u mogućnosti da ga zaustavi.

Komentari (2)

MALI PERICA

06.08.2020 19:07

SNAGA RUSIJE MIR U SVETU, samo da americku cizmu nevidim vise nigde po svetu. taj lazan sistem demokratije i ekonomije. jedna od retkih zemalja u svetu koja nente da bude u suficitu....vecito deficit,najzaduzenija dryava na svetu a grade nosac aviona od 15 milijardi dolara . i izmislili su neki ekektronski bitkohnt pare koje ne postoje vrednost bez porekla. ha ha ali im kinezi i rusi ni arapi tj niko nije poverovao još ih rade na tu temu. .

Milan

07.08.2020 09:13

Rusija mora biti spremna da u svakom trenu potopi SAD,u cilju opstanka čovečanstva.