RUSIJA UZVRAĆA UDARAC Zaharova: Moskva već radi na odgovoru na američke sankcije

Moskva već radi na protivmerama na najnovije sankcije koje su uvele Sjedinjene Američke Države, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova
Marija Zaharova, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

„Možete da budete mirni. Ne morate da brinete – a odgovor će biti, on se već razrađuje“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Naglasila je da su „već nekoliko puta prošli kroz naše protivmere i stoga se sada mnogo toga što nam rade čini simboličnim“.

Najavljujući sankcije Rusiji i šaljući signale Moskvi, Sjedinjene Američke Države emituju u prazno, dodala je ona.

„Ove izjave Stejt departmenta podsećaju me na neki pokvareni zvučnik. On, tobože, emituje zvuk, ali se negde zaglavio i ne ide dalje. Oni sve vreme govore: želimo da pošaljemo Rusiji signal. Prođe nedelja, oni ponovo: želimo da pošaljemo signal Rusiji. Onda opet... Emituju u apsolutnu prazninu“, konstatovala je Zaharova.

Evropska unija u utorak je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima zbog kršenja ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Nakon Evropske unije i Sjedinjene Američke Države su objavile o uvođenju sankcija Rusiji. Na sankcionom spisku nalazi se 14 organizacija sa formulacijom „za proizvodnju biološkog i hemijskog oružja“. Osim toga, američke sankcije usmerene na konkretna lica i organizacije uključivaće i ograničenja izvoza i viza.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi