PALMER U BIH Razgovori izaslanika SAD sa zvaničnicima o izbornim zakonima
EPA

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer je u radnoj poseti Bosni i Hercegovini gde će s domaćim zvaničnicima prvom redu razgovarati o izmenama Izbornog zakona, javlja portal Klix.ba.

Susreti bi trebalo da počnu danas, a za sutra, 5. jula, najavljeni su njegovi odvojeni sastanci s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.


Kako je saopšteno iz te institucije, Palmer će prvo razgovarati sa Željkom Komšićem (DF), potom Šefikom Džaferovićem (SDA), a na kraju i s predsedavajućim Miloradom Dodikom (SNSD).

Iz Parlamenta Bosne i Hercegovine saopšteno je da će Palmer sutra razgovarati i s članovima parlamentarne Interresorne radne grupe za izmenu Izbornog zakona.

Ovom sastanku bi trebalo da prisustvuju i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajhorst, američki ambasador u BiH Erik Nelson i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Satler.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovinje Milorad Dodik kazao je ranije kako ne očekuje ništa posebno od sastanka sa Palmerom "osim da čuje isto ubeđivanje i njihovu nemoć da bilo šta postignu".

Prema njegovim rečima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može da uspe. On je ocenio da je “Palmer diplomata koji odlazi” i dodao da on zastupa SAD i dolazi da bi pokušali “nešto da urade sa muslimanima i Hrvatima”. “Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsedništva iz Federacije BiH ne tiče”, rekao je Dodi i zaključio da bu u ovom entitetu, kada bi se kandidovao neki Srbin, “sigurno bio promuslimanski orijentisan”, prenela je Srna.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading